Izrael ignorisao upozorenja? Egipat obavestio da se "sprema nešto veliko", ali niko nije reagovao

09.10.2023

11:15

0

"Ukazali smo im da je u pitanju nešto veliko, ali oni su potcenili takva upozorenja", objasnio je egipatski zvaničnik

Izrael ignorisao upozorenja? Egipat obavestio da se "sprema nešto veliko", ali niko nije reagovao
Hamas je ispalio hiljade raketa na Izrael - Copyright AP Photo/Oded Balilty

Jedan zvaničnik obaveštajne službe Egipta izjavio je da je Izrael ignorisao ponovljena upozorenja Egipta o "velikoj akciji" koja se sprema u Pojasu Gaze.

"Tajms of Izrael" navodi da je ovaj zvaničnik egipatske obaveštajne službe potvrdio je da je Egipat, koji često posreduje između Izraela i Hamasa, više puta razgovarao sa Izraelcima upozoravajući da se sprema "nešto veliko", ali bez dodatnih objašnjenja.

Prema njegovim rečima, izraelski zvaničnici bili su fokusirani na Zapadnu obalu i umanjivali su mogućnost potencijalne pretnje iz Pojasa Gaze.

Netanijahuovu vladu čine pristalice jevrejskih doseljenika sa Zapadne obale, koji su zahtevali pojačane mere bezbednosti suočeni sa sve većom plimom nasilja u poslednjih 18 meseci.

- Upozoravali smo ih da se priprema eksplozija nasilja i to vrlo brzo. Ukazali smo im da je u pitanju nešto veliko, ali oni su potcenili takva upozorenja - objasnio je egipatski zvaničnik, koji je pristao na razgovor pod uslovom anonimnosti jer nije ovlašćen da sa medijima razgovara o sadržaju osetljivih obaveštajnih kontakata.
 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike