Ministar odbrane Izraela poručio Hamasu: Otvorili ste vrata pakla, platićete

07.10.2023

21:47

0

Autor: M. Vu.

Milione Izraelaca u subotu ujutru probudili su zvuci raketa i nakon toga, neizbežno, eksplozije

Ministar odbrane Izraela poručio Hamasu: Otvorili ste vrata pakla, platićete
Joav Galant - Copyright Printskrin/Tviter

Ministar odbrane Izraela Joav Galant obratio se javnosti povodom napada Hamasa.


„Želim da kažem samo jednu stvar: Hamas je otvorio vrata pakla u Pojasu Gaze. Hamas je doneo odluku i snosiće odgovornost i platiće za svoje aktivnosti. Ono što je bilo pre neće se ponoviti nikada. Promenićemo situaciju u Gazi za narednih 50 godina. Bio sam komandant Južnog vojnog okruga, lomili smo kičmu Hamasa dok nas političari nisu zaustavili. To se više nikad neće desiti“, saopštio je on u video-snimku na društvenoj mreži „Iks“.

 

 

Bez prethodnog upozorenja, militantna islamistička grupa Hamas koja vlada Gazom, napala je Izrael sa mora, kopna i iz vazduha.

Milione Izraelaca u subotu ujutru probudili su zvuci raketa i nakon toga, neizbežno, eksplozije. Sirene za vazdušnu opasnost čule su se u mnogim gradovima, pa i u Tel Avivu. Izraelska protivvazdušna odbrana presrela je i projektile iznad Jerusalima.

U napadu bez presedana, naoružani pripadnici Hamasa digli su u vazduh čvrsto utvrđenu ogradu i prodrli u izraleska naselja uz granicu sa Gazom, napadajući stanovnike i razmenjujući vatru sa izraelskim vojnicima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike