UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ Jezivi prizori iz Izraela i Pojasa Gaze: Rakete na sve strane, Izraelci u skrovištima, unakažena tela nose kao trofeje

07.10.2023

11:33

0

U napadu na Izrael, prema poslednjim informacijama, poginulo je najmanje petoro ljudi, dok je bar 100 ranjeno

UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ Jezivi prizori iz Izraela i Pojasa Gaze: Rakete na sve strane, Izraelci u skrovištima, unakažena tela nose kao trofeje
Copyright AP Photo/Ohad Zwigenberg

Nakon napada koji je u subotu ujutru izveo Hamas na nekoliko gradova u Izraelu, ispalivši oko 2.200 raketa u istom trenutku, prema rečima portparola Odbambenih snaga Izraela (IDF), izraelska vojska je pokrenula operaciju "Gvozdeni mačevi".

 

 

U napadu na Izrael, prema poslednjim informacijama, poginulo je najmanje petoro ljudi, dok je bar 100 ranjeno.

 

 

Izraelske odbrambene snage kao sa desetinama borbenih aviona izvode napade na lokacije koje pripadaju militantnoj organizaciji Hamas u Pojasu Gaze, navodi se u saopštenju.

 

 

Portparol vojske je rekao da su pripadnici Hamasa izvršili napad sa kopna, mora i iz vazduha.

 

 

Društvenim mrežama se šire dramatični snimci u kojima se vide trenuci kada rakete padaju na gradove u Pojasu Gaze, prilikom čega beton leti na sve strane, dok zgrade nestaju u oblaku prašine.

 

 

Na nekim fotografijama vide se Palestinci koji su buldožerom probili zaštitnu ogradu koju je Izrael postavio na granici sa Pojasom Gaze, a kruže i snimci u kojima militanti slave pored zapaljenog izraelskog tenka.

 

 

Na Iksu, nekadašnjem Tviteru, kruži i snimak iz improvizovanog skloništa u koje su se skarili žene, deca i muškarci koji su čuli da militanti ubijaju sve koje sretnu, kako se navodi u objavi.

 

 

Posebno uznemirujuć je snimak u kom se vidi telo gole žene polomljenih nogu na kom sede pripadnici Hamasa i nose ga kao trofej dok slave početak operacije neposredno pre nego što je Izrael počeo da uzvraća raketnim napadima.

 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike