Hamas tvrdi da je zarobio izraelskog komandanta: Polugolog ga sproveli ulicama Gaze, očekuje se brutalna reakcija (FOTO)

07.10.2023

15:17

0

Ukoliko se utvrdi da je fotografija koja kruži internetom autentična, to bi još više moglo da razbesni Izrael čiji je premijer obećao da će "neprijatelj platiti cenu kakvu nije ni slutio"

Hamas tvrdi da je zarobio izraelskog komandanta: Polugolog ga sproveli ulicama Gaze, očekuje se brutalna reakcija (FOTO)
Copyright AP/Yousef Masoud

Hamas je navodno uhvatio komandanta izraelske vojske Nimroda Alonija nekoliko sati otkako je pokrenuo napad na Izrael.

Teroristička grupa je objavila fotografiju komandanta Dubinskog korpusa u majici i donjem vešu koja je, po svemu sudeći, nastala ulici u u gradu Gaza.

Hamas tvrdi i da je zarobio još vojnika i zauzeo nekoliko vojnih baza.

 

 

Ukoliko se utvrdi da je fotografija koja kruži internetom autentična, to bi još više moglo da razbesni Izrael čiji je premijer obećao da će "neprijatelj platiti cenu kakvu nije ni slutio".

Podsetimo da je otmica samo tri Izraelca izazvala rat 2014.

Još nije poznato šta Hamas planira da postigne objavljivanjem ove informacije, da li namerava da drži komandanta u zarobljništvu radi razmene zarobljenika ili samo da se pohvali ratnim plenom.

Od početka napada Hamasa na nekoliko lokacija u Izraelu je stradalo najmanje 40 ljudi, dok je 740 povređeno, prema poslednjim informacijama. U svim bolnicama proglašeno je vanredno stanje.

Militanti su ispalili čak 2.200 raketa na Izrael, prema rečima portparola izraelske vojske, a ubzo zatim Pojas Gaze bio je zasut projektilima.

Situaciju u Izraelu i Pojasu Gaze možete pratiti u našem blogu uživo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike