Bajdenov pas ujeo još jednu osobu: Pojavila se i fotografija, Bela kuća i dalje ćuti (FOTO)

05.10.2023

12:37

0

Incident je slučajno snimio turista koji je bio fokusiran na fotografisanje nemačkog ovčara Komandira

Bajdenov pas ujeo još jednu osobu: Pojavila se i fotografija, Bela kuća i dalje ćuti (FOTO)
Copyright Profimedia

Bela kuća tek treba da komentariše najnoviji incident prilikom kog je nemački ovčar predsednika Džoa Bajdena ugrizao još jednog čoveka, a sekretarka za štampu Bele kuće Karin Žan-Pjer uputila je pitanja američkoj tajnoj službi i kancelariji prve dame Džil Bajden.

Pojavila se nova fotografija koja otkriva da pas zvani Komandir ujeda muškarca, a prema pisanju američkih medija, do incidenta je došlo 13. septembra.

Tada je Bajdenov nemači ovčar fotografisan u trenutku kad je zario zube u ruku Dejla Hejnija, upravnika Bele kuće. Hejni se igrao sa psom u baštama Bele kuće kada je došlo do napada.

Incident je slučajno snimio turista koji je posetio suvenirnicu u Beloj kući, a koji je u početku bio fokusiran na fotografisanje Komandira, kog je opisao kao „živahnog i razigranog“ pre nego što je shvatio ozbiljnost ujeda kada je pregledao fotografije.

Hejniju, koji više od 50 godina radi u Beloj kući, nije strano šetanje predsedničkih ljubimaca po terenu. Incident je obelodanjen samo nekoliko dana nakon izveštaja da je Komandir ugrizao agenta Tajne službe, za šta se u početku verovalo da je to 11. takav incident. Međutim, britanski mediji navode da je ovo bio 12. poznati incident ove vrste.

Izvori iz Bele kuće ranije su pokušali da okrive agente Tajne službe za agresivno ponašanje nemačkog ovčara, sugerišuči da je pas reagovao na njihove „neprijateljske izraze lica“. Međutim, nedavni incident uključivao je jednog čuvara zemljišta, što dovodi u pitanje ranije objašnjenje.

Najteži od ovih napada dogodio se u novembru 2022. godine, kada je službenik Tajne službe hospitalizovan nakon što ga Komandir ugrizao za ruke i butine.

Uprkos izjavama zvaničnika Bele kuće o primeni novih protokola obuke i vezivanja, Komandir se nije smirio.

Bajdeni su uveli ljubimca u Belu kuću 20. decembra 2021. godine, a on je bio rođendanski poklon od predsednikovog brata i snaje, Džejmsa i Sare Bajden.

Bivši agent američke Tajne službe Džonatan Vakrou ranije je nazvao Komandirovo ujedanje „značajnom opasnošću“, naglašavajući važnost rešavanja ovog problema na mestu koje hiljade ljudi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike