Hilari Klinton otkrila neobičan trend: Putinova popularnost raste u Americi

05.10.2023

11:44

0

Nekadašnja prva dama napomenula je i da rusko rukovodstvo deluje "oduševljeno" zbog političkih turbulencija u američkom Kongresu

Hilari Klinton otkrila neobičan trend: Putinova popularnost raste u Americi
Hilari Klinton - Copyright Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton izrazila je u nedavnom intervjuu za televiziju "Pi-Bi-Es njuz" zabrinutost zbog rasta popularnosti politike predsednika Rusije Vladimira Putina među Amerikancima.

Ona je istakla da se protiv tog trenda treba boriti i da ne razume ljude u SAD koji podržavaju Putina.

Klinton je takođe izrazila zbunjenost zbog činjenice da neki Amerikanci, čak i oni na odgovornim funkcijama, govore da SAD ne bi trebale da podržavaju Ukrajinu. Prema njenim rečima, u SAD postoji ideološka i politička podela u vezi sa ovim pitanjima.

Nekadašnja prva dama takođe je napomenula da rusko rukovodstvo deluje "oduševljeno" zbog političkih turbulencija u američkom Kongresu, jer bi to moglo dovesti do prekida isporuka američkog oružja Kijevu.

Tu je mislila na to što je Kongres nedavno odobrio privremeni budžet koji ne uključuje finansijsku podršku Ukrajini. Takođe, smenjen je predsedavajući Predstavničkog doma Kongresa, Kevin Makarti, koji je planirao da isključi sredstva od 300 miliona dolara namenjena za obuku ukrajinske vojske iz odbrambenog budžeta zemlje. Istekao je i rok trajanja zakona o lend-lizu za Oružane snage Ukrajine.

Američki predsednik Džozef Bajden je izrazio zabrinutost zbog mogućeg odbijanja Kongresa da nastavi da pruža pomoć Ukrajini zbog nedavnih dešavanja u vezi sa finansiranjem vlade.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike