Na Grenlandu se nasukao kruzer sa 206 putnika! Hitno poslate ekipe za spasavanje, stižu do njega tek u petak

12.09.2023

18:10

0

U saopštenju se ističe da nema izveštaja o povređenima i da trenutno ne postoji neposredni rizik po osobe na brodu ili životnu sredinu

Na Grenlandu se nasukao kruzer sa 206 putnika! Hitno poslate ekipe za spasavanje, stižu do njega tek u petak
Copyright Profimedia

Zajednička arktička komanda (JAC) danske vojske saopštila je da se luksuzni brod za krstarenje pod imenom "Oušn Eksplorer" nasukao na udaljenoj lokaciji na istoku Grenlanda sa 206 putnika.

Incident se dogodio u ponedeljak u Alpefjordu, koji se nalazi u nacionalnom parku, oko 1.400 kilometara severoistočno od glavnog grada Grenlanda, Nuka.

U saopštenju se ističe da nema izveštaja o povređenima i da trenutno ne postoji neposredni rizik po osobe na brodu ili životnu sredinu.

Međutim, brod za krstarenje se nalazi u teškćama, budući da je najbliža pomoć udaljena, a vremenski uslovi mogu biti nepovoljni, izjavio je komandant Brijan Jensen, šef operacija JAC-a, prenoseći reči Rojtersa.

Napomenuo je da nadležni trenutno ne smatraju da postoji neposredna opasnost po živote ljudi ili okolinu.

Očekuje se da će inspekcijski brod, koji se nalazio otprilike 1.200 nautičkih milja daleko od nasukanog broda u trenutku incidenta, stići do njega u petak ujutro po lokalnom vremenu, kako se navodi u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike