Nema mira između palestinskih frakcija u kampu u Libanu: Nastavljeni sukobi, poginulo najmanje 10 osoba!

11.09.2023

15:35

0

Ain el-Hilveh, u kome živi oko 55.000 ljudi, poznat je po bezakonju, a nasilje nije neuobičajeno

Nema mira između palestinskih frakcija u kampu u Libanu: Nastavljeni sukobi, poginulo najmanje 10 osoba!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Najmanje 10 ljudi je poginulo, a na desetine je ranjeno u sukobima koji su ponovo izbili između rivalskih grupa u palestinskom izbegličkom kampu Ain el-Hilveh na jugu Libana.

U kampu Ain el-Hilveh izbili su sukobi krajem jula između palestinskog pokreta Fatah i ​​islamističkih boraca, preneo je Rojters.

U prethodnim sukobima u kampu poginulo je više od 10 ljudi. Sukobi su nastavljeni tokom vikenda posle mesec dana primirja i od tada je poginulo najmanje 10 ljudi, navela su dva palestinska izvora u kampu.

Šestorica njih su bili militanti iz Fataha, a dvojica islamistički borci. Dve preostale žrtve su bili civili, naveli su libanski bezbednosni izvor i dva palestinska izvora. Ranjeno je i pet vojnika libanske vojske, jedan od njih se nalazi u kritičnom stanju, kada su u jučerašnjem granatiranju pogođena njihova dva položaja na periferiji kampa, navodi se u saopštenju vojske.

Ain el-Hilveh, u kome živi oko 55.000 ljudi, poznat je po bezakonju, a nasilje nije neuobičajeno u kampu. Osnovan je 1948. za smeštaj Palestinaca koji su bili raseljeni kada je Izrael uspostavljen kao nezavisna država.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike