Rastu tenzije na Bliskom istoku: Hamas zapretio ratom Izraelu, Netanjahu odgovorio - "Ko god pokuša da nam naudi platiće punu cenu"

27.08.2023

22:35

0

Izraelski zvaničnici ranije su optužili Iran i Hamas za ''poslednji talas terora'', uz navode da napade finansira Iran

Rastu tenzije na Bliskom istoku: Hamas zapretio ratom Izraelu, Netanjahu odgovorio - "Ko god pokuša da nam naudi platiće punu cenu"
Benjamin Netanjahu - Copyright Profimedia

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je danas da će Hamas i Iran ''platiti punu cenu'' nakon što je jedan od lidera Hamasa Izraelu zapretio ratom.

- Hamas i drugi iranski predstavnici veoma dobro razumeju da ćemo se boriti svim sredstvima protiv njihovih pokušaja da promovišu terorizam protiv nas, na Zapadnoj obali, Gazi i drugde. Ko god pokuša da nam naudi, ko god finansira, organizuje ili šalje teror na Izrael, platiće punu cenu - rekao je Netanjahu, a prenosi ''Džeruzalem post''.

On je to izjavio nakon što je zamenik šefa Hamasovog političkog biroa Saleh Al-Aruri u intervjuu o Izraelu rekao da će ''ekstremistička vlada'' te zemlje ''doživeti snažan poraz, koji će dovesti do njihovog povlačenja sa cele Zapadne obale''.

- Vlada Izraela je odlučna da se bori protiv kriminalnih organizacija u arapskom sektoru. Ovo je nacionalna nevolja. Apelujem na arapsku javnost. Apelujem na poslanike, predsednike mesnih odbora i kreatore mišljenja i poručujem im - stanite uz našu vladu, da se borimo zajedničkim naporima protiv kriminalnih organizacija - rekao je Netanjahu.

Izraelski zvaničnici ranije su optužili Iran i Hamas za ''poslednji talas terora'', uz navode da napade finansira Iran.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike