Misterizona smrt policajke Hane na Krfu: Pronađena sa povredom na glavi, sumnja se da je otrovana!

05.09.2023

15:19

0

Postavlja se pitanje da li je konzumirala alkohol koji je možda sadržavao nelegalni metanol

Misterizona smrt policajke Hane na Krfu: Pronađena sa povredom na glavi, sumnja se da je otrovana!
Copyright Printscreen Favebook/Hannah Emily

Britanska policajka Hana Emili Birn preminula je na grčkom ostrvu Krfu, a postoji zabrinutost da je mogla biti izložena metanolu u alkoholu koji je konzumirala.

Hana (22), koja je radila u policiji u Sariju, ostala je u gradu Kavosu kada se njen kolega vratio u hotel. Kasnije je pronađena mrtva pored glavnog puta, nakon što je pala sa visine i zadobila ozbiljnu povredu glave.

Ostrvske vlasti sada sprovode istragu kako bi utvrdile da li je njen napitak bio kontaminiran. Glavni medicinski službenik koji je prvi pregledao Hanu primetio je prisustvo alkohola u njenom dahu.

Postavlja se pitanje da li je konzumirala alkohol koji je možda sadržavao nelegalni metanol, što bi moglo objasniti njeno pijanstvo. Odgovor na ova pitanja trebalo bi da pruže toksikološki testovi koje će sprovesti stručnjaci.

Janis Aivatidis, medicinski službenik, izrazio je nadu da će ti testovi otkriti "tačnu prirodu" supstanci prisutnih u alkoholu koji je Hana konzumirala.

Šef policije Krfa Spiridon Skolarikis reagovao je na ovu tragičnu situaciju stavljajući ostrvske policijske snage u visoki stepen pripravnosti. Takođe je izdao nalog policajcima da brzo reaguju i izvrše inspekciju lokala kako bi se utvrdilo postojanje kontaminiranog alkohola koji se služi u tim mestima.

Očekuje se da će Hanin očuh, koji je takođe policajac, doći na ostrvo kasnije ove nedelje kako bi preuzeo njeno telo i dopremio ga u domovinu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike