Groblje puno posetilaca: Prigožinov grob obilaze i slučajni prolaznici u Sankt Peterburgu (FOTO)

30.08.2023

11:08

0

Na groblju, pored spomenika njegovom ocu Viktoru Jevgenjeviču, izdiže se humka prekrivena cvećem

Groblje puno posetilaca: Prigožinov grob obilaze i slučajni prolaznici u Sankt Peterburgu (FOTO)
Copyright AP Photo/Dmitri Lovetsky

Šef grupe Vagner, privatne paravojne organizacije, Evgenije Prigožin, sahranjen je u utorak van očiju javnosti i medija, u krugu najbližih.

Nakon sahrane na njegovom grobu viđeni su policija, članovi Vagnerovog tima, novinari i slučajni prolaznici, koji su hteli da ga pozdrave poslednji put.

Pres služba Vagnera u utorak je objavila da je "Evgenije Viktorovič sahranjen u prisustvu najbližih članova porodice". Oni koji su želeli da se oproste od njega dobili su mogućnost da posete Porohovsko groblje u Sankt Peterburgu.

Na groblju, pored spomenika Prigožinovom ocu Viktoru Jevgenjeviču, izdiže se humka prekrivena cvećem. Na njoj stoji krst s natpisom "Evgenije Viktorovič Prigožin 1961-2023" i molitvom "Sa svetima upokoji, Hriste, dušu raba tvojega".

S obzirom na to da je sahrana obavljena privatno, izvan dometa očiju javnosti, počele su da se pojavljuju različite teorije zavere koje dovode u pitanje mesto njegovog sahranjivanja.

Iako je Kremlj ranije potvrdio sahranu vođe Vagnera, nisu otkrili kada i gde će doći do nje. Takođe su naglasili da predsednik Rusije Vladimir Putin neće prisustvovati sahrani.

Prigožin je preminuo 23. avgusta u avionskoj nesreći u Tverskoj oblasti. U letelici se, osim njega, nalazilo još devetorica putnika i članova posade. Istražni komitet Ruske federacije je potvrdio identifikaciju tela svih putnika, uključujući i Prigožina.

Među putnicima je bio i Prigožinov blizak saradnik, Dmitrij Utkin, kao i Valerij Čekalov, osoba od najvećeg poverenja koja je uvek znala gde se vođa Vagnera nalazi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike