Ovo su poslednje Prigožinove fotografije: Svi hteli selfi sa njim u Africi (FOTO)

29.08.2023

13:08

0

Nekoliko dana pre smrti, Prigožin je boravio u Centralnoafričkoj Republici

Ovo su poslednje Prigožinove fotografije: Svi hteli selfi sa njim u Africi (FOTO)
Copyright Telegram/Оркестр Вагнера | Wagner

Nakon pogibije Evgenija Prigožina, vođe ruske privatne vojne kompanije Vagner, na internetu su se pojavile njegove fotografije iz Afrike, gde je boravio neposredno pre smrti.

Prigožin je viđen kako pravi selfije sa lokalnim stanovništvom u Bangiju, glavnom gradu Centralnoafričke Republike - jednoj od mnogih afričkih nacija u kojima je raspoređena grupa Vagner.

Vođa plaćenika, koji je bio ležerno odeven, bio je okružen meštanima koji su jedva čekali da se pozdrave sa njim i slikaju se.

Ubrzo nakon susreta i pozdrava sa stanovnicima Bangija, Prigožin je otišao u Mali gde je još jednom obukao vojničku uniformu i stegao pušku dok je govorio o naporima Vagnera da "učini ceo kontinent srećnijim".

- Radimo... temperatura je iznad 50 stepeni, baš kako mi to volimo... Vagner čini Rusiju većom na svim kontinentima, a Afriku slobodnijom - izjavio je on u jednom od poslednjih snimaka objavljenih za javnost.

Podsetimo, nekoliko dana kasnije je poginuo u avionskoj nesreći u ruskoj Tverskoj oblasti.

Ruska uprava za civilno vazduhoplovstvo saopštila je da su Prigožin i neki od njegovih najviših potporučnika bili na listi od sedam putnika i tri člana posade.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike