Sahranjen Evgenije Prigožin: Intimna ceremonija održana u tajnosti (VIDEO/FOTO)

29.08.2023

17:06

0

Ruski istražni komitet je u nedelju potvrdio da je šef grupe Vagner među žrtvama avionske nesreće koja se dogodila prošle srede

Sahranjen Evgenije Prigožin: Intimna ceremonija održana u tajnosti (VIDEO/FOTO)
Copyright AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Evgenije Prigožin, šef Vagnera, koji je preminuo u avionskoj nesreći prošle nedelje, sahranjen je tokom intimne "oproštajne ceremonije". Ceremonija je bila zatvorenog karaktera i odvijala se iza zatvorenih vrata u Sankt Peterburgu, kako su saopštili njegovi portparoli putem društvenih mreža u utorak.

Oni koji su želeli da se oproste od vođe plaćenika bili su pozvani da posete groblje Porohovskoj u Sankt Peterburgu, gradu u kom je Prigožin rođen, prema zvaničnom saopštenju.

Ranije informacije o sahrani su spominjale druga groblja u gradu kao potencijalne lokacije za sahranu, ali je detalj o mestu sahrane bio okružen tajanstvenošću.

Vesti su takođe prenosile da ruski predsednik Vladimir Putin nije planirao da prisustvuje sahrani Prigožina, kako je potvrdio portparol Kremlja, Dmitrij Peskov. Kremlj nije bio upoznat sa planiranom sahranom, a Peskov je istakao da je to pitanje koje se tiče porodice, prema izveštaju Rojtersa.

Ruski istražni komitet je u nedelju potvrdio da je Prigožin među žrtvama avionske nesreće koja se dogodila prošle srede. Istražni komitet je izvestio da je svih 10 tela pronađenih na mestu nesreće identifikovano nakon forenzičkog ispitivanja.

 

 

Avion tipa Embraer koji je leteo iz Moskve za Sankt Peterburg srušio se u Tverskom regionu u sredu uveče, a svi putnici i članovi posade, njih ukupno 10, stradali su.

Evgenije Prigožin, star 62 godine, bio je poznat po vođenju pobune protiv ruskog vojnog vrha 23. i 24. juna. Njegova uloga kao lidera plaćeničke grupe Vagnera bila je posebno istaknuta tokom rata u Ukrajini. Iako su mediji povezivali avionsku nesreću s mogućim obaranjem aviona ruskim protivvazdušnim raketama, zvanični izvori iz Kremlja su negirali takve spekulacije, odbacujući odgovornost za nesreću.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike