Kim Džong Un najavio da će i mornarica Severne Koreje postati deo snaga za nuklearno odvraćanje

29.08.2023

17:40

0

Severnokorejski lider je primetio da su vode Korejskog poluostrva, zbog delovanja SAD i njihovih saveznika, postale nestabilnije

Kim Džong Un najavio da će i mornarica Severne Koreje postati deo snaga za nuklearno odvraćanje
Copyright Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

Severnokorejski lider Kim Džong Un rekao je u utorak da će mornarica te zemlje postati sastavni deo nuklearnih snaga zemlje za odvraćanje, izvestila je Centralna korejska novinska agencija (KCNA) koju vodi Pjongjang.

Jedinice različitih službi biće opremljene novim naoružanjem u skladu sa politikom proširenja operacija taktičkim nuklearnim oružjem, navodi se u izveštaju, citirajući severnokorejskog lidera, koji je posetio komandu mornarice i održao pozdravni govor povodom povodom Dana mornarice.

Kim Džong Un je primetio da su vode Korejskog poluostrva, zbog delovanja SAD i njihovih saveznika, postale najnestabilnije vode sa opasnošću od nuklearnog rata, prenela je novinska agencija.

Tenzije na Korejskom poluostrvu pojačale su se u poslednjih nekoliko meseci što zbog opsežnih vojnih vežbi Sjedinjenih Američkih Država, što zbog sve većeg broja testova balističkih raketa Severne Koreje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike