Kim u crno-beloj kombinaciji nadgledao testiranje krstareće rakete

21.08.2023

09:44

0

Raketa je "brzo i bez greške pogodila metu“

Kim u crno-beloj kombinaciji nadgledao testiranje krstareće rakete
Copyright Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

Severnokorejski lider Kim Džong Un nadgledao je testiranje strateških krstarećih raketa na mornaričkom ratnom brodu, javili su državni mediji.

Lansiranje je imalo za cilj verifikaciju „borbene funkcije broda i karakteristike njegovog raketnog sistema“, uz istovremeno poboljšanje sposobnosti mornara da izvrše „misiju napada u stvarnom ratu“, prenosi KCNA. 

Korean Central News Agency/Korea News Service via AP
 

Dodaje se da je raketa "brzo i bez greške pogodila metu“.

Inače, SAD su pre nekoliko dana optužile u UN severnokorejskog lidera da koristi "represiju, okrutnost i totalitarnu vladavinu" za nezakonit razvoj nuklearnog oružja i balističkih projektila.

Korean Central News Agency/Korea News Service via AP
 

- Represivna, totalitarna kontrola društva Kim Džong Una i sistemsko, široko rasprostranjeno negiranje ljudskih prava i osnovnih sloboda, osiguravaju da režim može da neumereno troši javne resurse na razvijanje nezakonitih programa za oružje za masovno uništenje i balističke rakete, bez prigovora javnosti - rekla je američka ambasadorka pri Ujedinjenim nacijama Linda Tomas-Grinfild tokom obraćanja u Savetu bezbednosti, koji se prvi put nakon 2017. sastao kako bi se razgovaralo o kršenju ljudskih prava u Severnoj Koreji.
 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike