Pjongjang oštro: Zelenski je marioneta Amerike, zbog dešavanja u Ukrajini svet je na korak do nuklearne katastrofe!

24.08.2023

14:05

0

Severna Koreja je i ranije osuđivala zvanični Vašington zbog snabdevanja Ukrajine naoružanjem, uključujući kasetnu municiju.

Pjongjang oštro: Zelenski je marioneta Amerike, zbog dešavanja u Ukrajini svet je na korak do nuklearne katastrofe!
Vladimir Zelenski - Copyright AP Photo/Pavel Golovkin

Severna Koreja optužila je danas Sjedinjene Američke Države da će isporukama borbenih aviona F-16 ukrajinskoj vojsci, krizu u Ukrajini odvesti ka globalnoj nuklearnoj katastrofi ističući da Vašington nema pravo da kritikuje Pjongjang zbog vojne saradnje sa Rusijom.

Severna Koreja je i ranije osuđivala zvanični Vašington zbog snabdevanja Ukrajine naoružanjem, uključujući kasetnu municiju, ali zvanični Pjongjang je negirao da je ruskoj vojsci obezbedio artiljeriju, rakete i granate uprkos tome što Severna Koreja podržava zvaničnu Moskvu u ratu sa Ukrajinom, prenosi "Rojters". 

- Sjedinjene Američke Države nemaju nikakva zakonska prava ni moralno opravdanje da kritikuju normalnu saradnju između suverenih država u sferi odbrane - predočio je ministar odbrane Severne Koreje Kang Sun Nam, a prenela je zvanična novinska agencija "KCNA".

Pjongjang je prošlog meseca demonstrirao želju da produbi odnose sa Rusijom, a ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu prisustvovao je obeležavanju 70. godišnjice od završetka Korejskog rata.

- Snabdevanjem marionetskog režima Zelenskog avionima F-16 SAD su odgovorne za usmeravanje ukrajinske krize do ivice globalnog nuklearnog rata. Višestrukim jačanje vojnog prijateljstva sa Rusijom šaljemo punu podršku i solidarnost ruskom narodu u borbi za pravdu, odbranu suvereniteta i ostvarenje međunarodne pravde - poručio je Kang.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sata/Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike