U Italiji nevreme napravilo haos! Za sat palo 80 mm kiše, klizište izazvalo stravičan odron - pogledajte snimak (VIDEO)

28.08.2023

13:36

0

Autor: J. S. J.

Zabeležno je, kako navode italijanski mediji, više od 200 vatrogasnih intervencija

U Italiji nevreme napravilo haos! Za sat palo 80 mm kiše, klizište izazvalo stravičan odron - pogledajte snimak (VIDEO)
Copyright Twitter_Gianluca @Gianl1974

Velike vrućine, pa dosta kiše i olujni vetar. Tako bismo mogli da opišemo leto na zalasku u Evropi.

Za danas meteorolozi najavljuju drastičnu promenu vremena u našoj zemlji, dok je u susednoj Hrvatskoj, tačnije u Istri, već zabeleženo nevreme,

Ni u obližnjoj Italiji nije ništa bolje - ima poplava, a pokrenula su se i klizišta. Zabeležno je, kako navode italijanski mediji, više od 200 vatrogasnih intervencija. Najgore je u gradovima Alesandriji, Verčeiju, Novari i Astiju. Srušena su stabla i krovovi, a u saobraćaju je haos.

Veoma potresan snimak objavljen je na društvenim mreržama. Naime, stene su se usled velikog klizišta odvojile od planinskog grebena. Došlo je i do prekida železničke linije između Italije i Francuske. Zatvoreni su razni putevi, prekinut je međunarodni železnički saobraća u Francuskoj i ukinuti su vozovi na relaciji Milano - Pariz.

 

Problema ima i na međunarodnoj liniji Milano - Lion, između Modana i Šamberija. U nedelju su za dan otkazana četiri brza voza, dva iz Milana za Pariz i isto toliko u suprotnom smeru. U nedelju je u Bardonekiji zaustavljena linija Milano - Pariz, piše "Ilsussidiario.net".

Zbog lošeg vremena, stene su se odvojile od planinskog grebena: gromade su se kotrljale u dolinu zajedno sa drugim krhotinama. Povređenih nije bilo.

Prema pisanju francuskih medija, 700 kubnih metara stene se odvojilo.

U Đenovi je palo 155 milimetara kiše, a samo juče je u sat vremena palo 80 milimetara. 

Nevreme je od Lombardije do Ligurije. Crveno upozorenje je na snazi u severnoj Lombardiji, a narančasto u šest regija. Inače, u Sestrijereu, italijanskom skijalištu, pao je sneg.

 

Bonus video

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike