Masakr u Gradačcu odjeknuo svetom: Naslovne strane medija preplavljene izveštajima o ubistvu uživo u Bosni (FOTO)

12.08.2023

12:44

0

Vest je stigla do britanskih, američkih, indijskih, ruskih i drugih portala, koji su je postavljali visoko na naslovne strane kao jednu od najvažnijih

Masakr u Gradačcu odjeknuo svetom: Naslovne strane medija preplavljene izveštajima o ubistvu uživo u Bosni (FOTO)
Strani mediji o ubistvu u Gradačcu - Copyright Printscreen

Vest u ubistvu u Gradačcu koje je počinio bodibilder Nermin Sulejmanović (35), prenoseći ga na društvenoj mreži Instagram uživo u petak, potresla je region i obišla svet.

U jezivom snimku koji dugo nije uklonjen sa popularne društvene mreže videlo se kako uzima pištolj i ispaljuje metak u čelo ženskoj osobi čije je lice bilo izobličeno od udaraca.

U snimku se mogao čuti i plač deteta koje je bilo u blizini, čije ga prisustvo nije sprečilo da odzme život Nizami Hećimović, nevenčanoj supruzi koju je prethodno brutalno pretukao.

Zatim se ponovo uključio u lajv na Instagramu i priznao da je ubio još dve osobe, za koje se ispostavilo da su otac i sin, da bi nedugo nakon toga izvršio samoubistvo pucajući sebi u glavu.

Kasnije je otkriveno da je ranio i policajca H. K., koji se danas kratko i oglasio o čitavom događaju, dok je jedna žena, peta osoba u koju je pucao, u teškom stanju u tuzlanskoj bolnici, gde joj se lekari bore za život.

Ove vesti stigle su do britanskih, američkih, indijskih, ruskih i drugih svetskih medija, koji su ih postavljali visoko na naslovne strane kao jednu od najvažnijih vesti.

Printscreen
RT

Ruski portal RT (Raša tudej) izvestio je o masakru kratkim naslovom „Bodibilder uživo prenosio ubistvo bivše žene", dok je indijski "Indija tudej" otkrio i nacionalnost ubice naslovom „Bosanski bodibilder uživo prenosio ubistvo bivše žene, bio još 2 osobe pre samoubistva".

Britanski „Dejli mejl" napisao je naslov veličine jednog pasusa koji glasi: „Bodibilder Nermin Sulejmanović uživo prenosio ubistvo bivše žene na Instagramu: Žrtva je upucana u glavu pred njihovom ćerkom pre nego što je ubica ubio još dve žrtve, a zatim sebi oduzeo život u Bosni", dok je „San" izvestio o tome dramatičnim naslovom „Vladavina terora: Bodibilder Nermin Sulejmanović prenosio uživo kako ubija svoju ženu pre nego što je ubio oca i sina u trostrukom ubistvu".

Još jedan britanski medij, „Miror", podrobno je izvestio o događaju u vesti „Pucnjava u Bosni: Bodibilder uživo prenosio ubistvo bivše žene i još dvoje na Instagramu", a masakr je privukao i pažnju američkog „Njujork posta", koji je u naslovu izdvojio jezive Nerminove reči - „Bodibilder uživo prenosi pogubljenje bivše žene pre nego što je krenuo u pucnjavu: 'Gledate li?'".

Printscreen
News.au.com

I australijski medij „News.au.com" imao je podroban izveštaj o masakru „Bodibilder Nermin Sulejmanović uživo prenosio ubistvo svoje bivše supruge na Instagramu", u kom je istakao i brojeve telefona za ljude u Australiji koje se osećaju ugroženo kao pokojna Nizama kako bi mogli da se obrate za pomoć.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike