Prijave za nasilje povlačila iz straha: Stravična sudbina žrtve monstruma iz Gradačca!

11.08.2023

19:09

0

Poslednji put je prijavu za nasilje u porodici podnela pre tri dana

Prijave za nasilje povlačila iz straha: Stravična sudbina žrtve monstruma iz Gradačca!
Nermin Sulejmanović - Copyright Printscreen/Instagram/iron_bb24

Nermin Sulejmanović, koji je danas u Gradačcu počinio trostruko ubistvo, kada je ubio svoju nevenčanu suprugu i dvojicu muškaraca, i ranio još troje ljudi, bio je prijavljivan za porodično nasilje, ali je njegova žrtva iz straha povlačila prijave.

Ministar za ljudska prava i izbeglice Sevlid Hurtić je na današnjoj konferenciji rekao da je ubijena i u julu bila podnela prijavu za nasilje protiv Sulejmanovića, ali da je istu iz straha povukla.

Poslednji put je prijavu za nasilje u porodici podnela pre tri dana, saopštili su iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

AP Photo
 

Tokom zvaničnog obraćanja javnosti, portparol ove pravosudne institucije Admir Arnautović kazao je da je Sulejmanović od ranije bio poznat i policiji i tužilaštvu.

- Radi se o osobi koja je više puta bila osuđivana za različita krivična dela. Osuđivan je pre 15-tak godina za pokušaj ubistva. Ima nekoliko presuda za nasilnička ponašanja i ugrožavanje sigurnosti - rekao je Arnautović.

On je potvrdio i da je Sulejmanović imao prijave za nasilje u porodici.

- Ima tih prijava. Međutim, ono što moramo reći, jeste da su se uvek koristile blagodeti zakona, odnosno odustajalo se od svedočenja vezano za ovo krivično delo. Dakle, radi se o višestruko osuđivanoj osobi koja je odranije poznata policiji i Tužilaštva - rekao je Arnautović.

Ko je ubica iz Gradačca?

Printscreen/Instagram/iron_bb24
Nermin Sulejmanović

Nermin Sulejmanović od ranije je poznat organima gonjenja. On u dugogodišnjoj kriminalnoj karijeri ima niz teških dela.

Tokom 2016. godine za njim je Kantonalni sud u Tuzli raspisao međunarodnu poternicu zbog nasilničkog ponašanja nad policajcem. Najpoznatiji je po tome što je 2014. godine uhapšen u velikoj policijskoj akciji "Nikita" zajedno sa još 10 dilera. Oni su pokušali da prokrijumčare čak 806 kilograma trave iz BiH za Hrvatsku. Organizator svega je bio Albanac Gjovalin Vuksanaj.

Godine 2014. bio je uhapšen u Gradačcu kao član kriminalne grupe Emira Kodžage. Na teret im je stavljeno da su se godinama bavili trgovinom droge.

Sulejmanović je više puta privođen radi tuča i nasilničkog ponašanja, a na društvenim mrežama je objavljivao i svoje slike na kojima se vidi kako ga policija vodi s lisicama. Osim kriminalnog, Sulejmanović ima i sportsku pozadinu. Prošlog leta je u Pragu osvojio prvo mesto u bodibilding takmičenju. U pitanju je bilo međunarodno takmičenje IFBB diamond cup, piše sarajevski portal Raport.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike