Putin: Ukrajina promenila taktiku - čuva opremu koristeći pešadiju

30.07.2023

07:39

0

Prema njegovim rečima, promena ukrajinske taktike je "apsolutno" povezana sa gubicima oklopnih vozila.

Putin: Ukrajina promenila taktiku - čuva opremu koristeći pešadiju
Vladimir Putin - Copyright AP Photo/ Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo

Ukrajinske oružane snage u poslednje vreme pokušavaju sa pešadijom da napadaju ruske položaje, u strahu da ne izgube vojnu opremu, rekao je novinarima ruski predsednik Vladimir Putin.

- Nastupile su neke (taktičke) promene. Ukrajinska komanda u oklopnim vozilima dovodi ljude na liniju fronta, ubacuju ih u borbe, a oprema odmah nestaje. Očigledno, oni čuvaju opremu iz straha da je ne izgube i napadaju pešadijom, izlažući ljude granatiranju naših tenkova i artiljerije - kazao je predsednik Rusije, prenosi TAS S.

Prema njegovim rečima, promena ukrajinske taktike je "apsolutno" povezana sa gubicima oklopnih vozila.

tanjug/ap Photo/ Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo
Vladimir Putin 

- Od početka ukrajinske kontraofanzive 4. juna do danas, mislim da su izgubili 405 tenkova i više od 1.300 oklopnih vozila različitog tipa - rekao je Putin i naveo da je od pomenute opreme "verovatno dve trećine dobijeno od Zapada".

Podsetimo, predsednik Rusije juče je izjavio da niko ne želi sukob Rusije i NATO, ali da je Moskva spremna na to ukoliko to neko poželi.

- Mi smo uvek spremni za svaki scenario. Ali, to niko ne želi. I na inicijativu Amerike mi smo svojevremeno stvorili poseban mehanizam za sprečavanje takvih sukoba. Komandanti određenih naših jedinica imaju mogućnost da direktno komuniciraju i da se konsultuju o svakoj kriznoj situaciji. Niko ne želi nikakav sukob, ali ako poželi, mi smo spremni - istakao je Putin u razgovoru s novinarima po okončanju samita "Rusija-Afrika".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike