Napad dronovima na Moskvu: Razbijeni prozori poslovne zgrade, Zaharova kaže da je to akt međunarodnog terorizma

24.07.2023

11:41

0

Ostaci jednog drona pronađeni su na Komsomolskom prospektu

Napad dronovima na Moskvu: Razbijeni prozori poslovne zgrade, Zaharova kaže da je to akt međunarodnog terorizma
U napadu dronom na Mosku su oštećene dve zgrade - Copyright AP photo

Dve ukrajinske bespilotne letelice koje su jutros lansirane na objekte u Moskvi elektronski su ometene i srušene, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

U Moskvi je prethodno saopšteno da su ostaci jednog drona pronađeni na Komsomolskom prospektu 17, u centru Moskve, i da je u tom delu grada saobraćaj bio obustavljen. Rojters navodi da je ta lokacija udaljena oko 2 kilometra od zgrada Ministarstva odbrane.

AP photo
 

- Ujutro 24. jula osujećen je pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad na objekte u Moskvi koristeći dve bespilotne letelice. Dve ukrajinske bespilotne letelice su se srušile nakon što su elektronski ometene - navelo je rusko ministarstvo, dodajući da nije bilo žrtava.

Prema rečima zvaničnika ministarstva, razbijeni su prozori na površini od 50 kvadratnih metara na 17. i 18. spratu poslovne zgrade u centru Moskve.

AP photo
 

Napade dronovima na dve zgrade u Moskvi potvrdio je na svom Telegram kanalu i gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin.

- Jutros oko 4.00 sata registrovani su napadi dronom na dva nestambena objekta, bez veće materijalne štete i povređenih. Na licu mesta su angažovane sve hitne službe - napisao je gradonačelnik Moskve.

AP photo
 

Napad dronovima na Moskvu predstavlja akt međunarodnog terorizma, saopštila je portparolka ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike