Snimci misteriozne "vanzemaljske sirene" koja je isplivala na plažu šokirali naučnike: "Ima noge i vrlo je dlakava" (VIDEO)

19.07.2023

07:20

0

Autor: M. Vu.

Stvorenje je izgledalo kao vanzemaljska sirena, sa kupolastom humanoidnom lobanjom i raširenim rebrima koja su podsećala na zveri

Snimci misteriozne "vanzemaljske sirene" koja je isplivala na plažu šokirali naučnike: "Ima noge i vrlo je dlakava" (VIDEO)
misteriozno stvorenje zaprepastilo naučnike - Copyright Foto: Printskrin/Jutjub

Fotografije stvorenja nalik "vanzemaljskoj sireni" koje je isplivalo na australijsku plažu obišle su internet, izazivajući kolektivno negodovanje, dok svi pokušavaju da utvrde identitet misterioznog bića.

Ovo otkriće postalo je poznato zahvaljujući objavi na Fejsbuk grupi za morsku biologiju i trenutno izaziva uzbuđenje na internetu.

"Ovo ima oblik sirene", rekla je Bobi-Li Ots o skeletnim ostacima koje je primetila dok je šetala plažom u Kepel Sandsu u Kvinslendu.

"Vozili smo se plažom tražeći mesto da sednemo i nismo mogli da ne primetimo koliko lobanja liči na ljudsku lobanju", kaže Australijanka. "Zbog toga smo odmah stali, zbunjeni šta ovo može biti i zašto izgleda kao ljudska lobanja!"

 

 

Prateće fotografije prikazuju enigmu okeana, koja zaista ima humanoidnu lobanju i skelet koji podseća na vanzemaljca iz filma "Predator".

Otsova, koja je procenila da je stvorenje dugačko šest stopa (1,8 metara), opisuje: "Ima ljudsku lobanju sa izduženom vilicom i kosom sličnom boji krave ili kengura, ali s nedostajućim dlakama na mnogim mestima zbog propadanja."

"Bilo je poput oblika sirene, ali dlakav, jer je izgledalo da ima neku vrstu repa ili udova", dodaje žena koja je bila šokirana ljudskim aspektom tela.

U početku je mislila da je otkrila "novu vrstu".

"Pitam se da li neko ima ideju šta je to ili s kim bih mogla da kontaktiram da bih saznala tačno šta je to", napisala je na Fejsbuku.

Biolozi amatare su izneli svoje teorije: "Ne izgleda kao morski organizam. Ima noge. Takođe je vrlo dlakav", napisao je jedan korisnik.

Drugi su, možda šaljivo, napisali da je stvorenje "sirena".

"Kontaktirajte s lokalnom policijoj", predložio je jedan.

Međutim, neki realisti su sugerisali da je to obično, nemitološko biće.

"Izgleda kao mrtva foka/morski lav", napisao je jedan komentator, dok je drugi teoretisao: "Verovatno neka vrsta delfina."

"Glava je okrenuta prema telu, sa njuškom sakrivenom ispod vrata", napisali su. "To je leš kengura sa jednom nogom", rekao je treći.

Šta kažu stručnjaci?

"Meni izgleda kao mali kit", rekao je Rob Dejvil, menadžer projekta za istraživanje nasukanih kitova u Programu za istraživanje kitova u Zoološkom društvu u Londonu, nakon pregleda fotografija. "Nisam upoznat s područjem ili vrstama koje se obično tamo nalaze, pa ne mogu mnogo reći."

Za Otsovu, potraga se nastavlja. "Još uvek nisam saznala šta je to bilo. Nadala sam se da će neko ostaviti komentar s objašnjenjem, ali komentari su bili toliko različiti", rekla je.

Ovo nije prvi put da je entitet s "marsovskim" karakteristikama na plaži izazvao ludilo na internetu.

Jedan Južnoafrikanac je 2022. godine izazvao histeriju među korisnicima fotografisanjem vanzemaljaca koji su izgledali kao da izlaze iz mora.

Šezdesetdvogodišnjak je fotografisao mrtve aloja biljke. Poređao je biljke duž plaže i snimio ih u zoru da bi izgledale kao pipci čudovišta koja "napadaju" obalu. Zatim je objavio jezive fotografije na Fejsbuku u nameri da podigne svest o ekološkom propadanju.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike