Deca u Engleskoj se sve češće identifikuju kao životinje! Učenica se uvredila jer su joj rekli da nije mačka, već devojčica!

14.07.2023

22:41

0

Škole su ustanovile protokole za transrodnu decu, ali je pitanje “krznenih” (kako sad popularno zovu decu koja se izjašnjavaju kao životinje) malo kompleksnije

Deca u Engleskoj se sve češće identifikuju kao životinje! Učenica se uvredila jer su joj rekli da nije mačka, već devojčica!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Koliko god neverovatno zvučao problem sa kojim su se suočile škole u Istočnom Saseksu u Engleskoj, on je stvaran i prilično nezgodan.

Naime, deca u jednoj školi odbila su da prihvate zahteve pojedinih školskih drugara čija je odluka da će se od sad identifikovati ni manje ni više nego kao – životinje, piše britanski portal Telegraf.

Učenicima osmog razreda njihova nastavnica je rekla da će morati da ih prijavi jer su veoma uznemirili drugaricu kojoj su rekli da je devojčica. Iako ona tvrdi da je mačka.

Ovaj incident dogodio se u školi Rye College, ali, kako pišu tamošnji mediji, nije reč o usamljenom slučaju. Telegraf je dobio informacije da se i u drugim školama pojedina deca identifikuju kao životinje, a roditelji kažu da škole koje su u pitanju ne uspevaju da pronađu rešenje i kontrolišu “ponašanje svojih đaka”.

Profimedia
 

Takođe, kako otkriva isti medij, jedan učenik insistira na tome da mu se obraćaju kao dinosaurusu. U drugoj školi se jedan đak izjasnio kao konj, a drugi nosi plašt i želi da ga priznaju kao “mesec”.

Incident u školi u kojoj su deca drugarici rekla da se ne može identifikovati kao mačka jer je devojčica, počeo je raspravom između učenika i nastavnice. Dvojica đaka tvrdili su da ne postoji bespolno biće i da su stvari jasne jer “ako imaš vaginu onda si devojčica, a ako imaš penis, onda si dečak.”

A kad su drugarici rekli da ne može da se identifikuje kao mačka, nastavnica ih je kritikovala što dovode u pitanje identitet svoje drugarice.

Škola ne spori da se incident dogodio. Međutim, kako kažu, vrlo su posvećeni inkluzivnoj edukaciji i najavljuju da će “usaglasiti i precizirati procedure kako se ovakav incident ne bi ponovio”. Kasnije je škola na neki način prihvatila da je nastavnica pogrešila što je u isti koš stavila identifikovanje dece sa životinjama i polni identitet.

Profimedia
 

Škole su, dakle, ustanovile protokole za transrodnu decu, ali je pitanje “krznenih” (kako sad popularno zovu decu koja se izjašnjavaju kao životinje) malo kompleksnije.

Da li je reč samo o dečjoj mašti i igri u ranom uzrastu za koju bi deci ljubazno trebalo reći da je ostave ispred vrata učionice? Ili je, možda, stvar problema s mentalnim zdravljem ili odbrambeni mehanizam dece koja pate od nekog poremećaja? A moguće je da se iza svega krije nešto vrlo loše što se detetu dešava.

U svakom slučaju, trenutak kad dete koje dođe u školu i traži da mu se obraćaju kao životinji, jeste onaj u kom se pali crveni alarm, a nikako trenutak kad ćemo drugoj deci reći da prihvate zahtev drugara i obraćaju mu se kao dinosaurusu. Šta to dete gleda onlajn? Koje društvene mreže posećuje? Šta se dešava u njegovoj kući?

Problem je, pre svega, u tome što su nastavnici uplašeni da mogu uraditi ili reći nešto pogrešno, a tema identiteta je sada vrlo klizav teren. Zato biraju da budu tolerantni i prihvate ovakva ponašanja, što je pogrešno jer im mogu promaći komplikovane i teške stvari koje se zapravo događaju u životu deteta, piše Telegraf.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike