Nastavnici u Engleskoj najavili štrajk za 5. i 7. jul

17.06.2023

23:40

0

Nastavnici u Engleskoj će održati štrajk 5. i 7. jula jer su nezadovoljni platama, saopštila je danas Nacionalna obrazovna unija

Nastavnici u Engleskoj najavili štrajk za 5. i 7. jul
profimedia-0010674437 - Copyright Profimedia

Nastavnici u Engleskoj će održati štrajk 5. i 7. jula jer su nezadovoljni platama, saopštila je danas Nacionalna obrazovna unija (NEU).


„Nacionalna obrazovna unija, zajedno sa svojim sestrinskim sindikatima, poziva ministarku prosvete da sedne za pregovarački sto kako bi se rešio ovaj spor oko plata nastavnika, ali ona to odbija", naveli su iz NEU, prenosi Rojters.

Nastavnici su prethodno odbili vladinu ponudu o prosečnom povećanju od 4,5 odsto i jednokratnu isplatu od hiljadu funti, a sindikati sada održavaju glasanja o novim štrajkovima za jesen.

Britansko ministarstvo obrazovanja saopštilo je da će štrajkovi ostaviti posledice po učenike i da će dovesti do poremećaja obrazovnog sistema.

„Hiljade škola dobija značajna finansijska sredstva kao deo dodatne dve milijarde funti ulaganja koje smo obezbedili za školske godine 2023/24 i 2024/25, što će finansiranje škola podići na najviši nivo u istoriji“, poručili su iz britanskog ministarstva prosvete.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike