Uhvaćena najveća zmija u SAD-u: Čovek se rvao sa pitonom, a onda ga je ščepao za glavu

14.07.2023

22:02

0

Na društvenim mrežama pojavio se fascinantan snimak koji prikazuje trenutak hrabrog sukoba lovca na zmije, Džejka Valerija (22), sa burmanskim pitonom dužine 5,7 metara

Uhvaćena najveća zmija u SAD-u: Čovek se rvao sa pitonom, a onda ga je ščepao za glavu
Ilustracija - Copyright Profimedia

Na društvenim mrežama pojavio se fascinantan snimak koji prikazuje trenutak hrabrog sukoba lovca na zmije, Džejka Valerija (22), sa burmanskim pitonom dužine 5,7 metara, za koji se veruje da je najduži ikada pronađen u Sjedinjenim Američkim Državama.

Snimak je nastao u Nacionalnom rezervatu na Floridi i prikazuje Valerija kako brzo reaguje hvatajući pitona teškog 57 kilograma za vrat nakon što ga je zmija napala širom otvorenih čeljusti.

Na snimku se vidi kako Valeri hrabro rve s pitonom na zemlji dok posmatrači uzbuđeno uzvikuju: "O moj Bože! Idemo!"

 

 

Jedan od prisutnih muškaraca pita Valerija: "Imaš li traku na sebi, znam da nosiš traku." Uskoro uspevaju savladati ženku zmije i omotavaju joj traku oko čeljusti.

Na Floridi je legalno hvatati i ubijati burmanske pitone koji nemaju prirodne predatora.

Uhvaćeni burmanski piton predstavlja najdužeg ikada zabeleženog u Sjedinjenim Američkim Državama. Burmanski pitoni spadaju među najveće vrste zmija na svetu.

 

 

Postali su ozbiljan problem u divljim područjima Floride, gde plenom uzimaju životinje poput rakuna, oposuma, belorepih jelena i aligatora.

Prema Geološkom zavodu Sjedinjenih Država, ove zmije su dovele do "ozbiljnog opadanja" nekoliko autohtonih vrsta. Takođe se navodi da se takmiče za plen sa visoko ugroženim floridskim panterom, jednom od najređih velikih mačaka na svetu.

Bonus video:

https://youtube.com/shorts/KVQrpLI-1ig?feature=share

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike