Bolsonaro pokrenuo internet prodavnicu sa proizvodima koji ga veličaju: Najnovija ponuda je odmah postala hit (FOTO)

14.07.2023

19:02

0

Ovaj potez izazvao je različite reakcije

Bolsonaro pokrenuo internet prodavnicu sa proizvodima koji ga veličaju: Najnovija ponuda je odmah postala hit (FOTO)
Žair Bolsonaro - Copyright AP Photo/Eraldo Peres

Bivši predsednik Brazila Žair Bolsonaro otvorio je prodavnicu na internetu koja nudi razne proizvode inspirisane njegovom političkom karijerom. Ova prodavnica je pokrenuta u februaru, mesec dana nakon što su njegove pristalice izazvale nerede u brazilskoj prestonici negodujući zbog njegovog poraza na prethodnim izborima.

Najnoviji proizvod koji se može pronaći u ovoj prodavnici jesu tematski rođendanski paketi. Paketi, koji koštaju 149,99 reala, ili nešto manje od 3.300 dinara, sadrže šešire za zabavu, ukrase za tortu i plastične transparente s veselom porukom od bivšeg predsednika.

Prodavnica je na Instagram nalogu objavila fotografije Bolsonarovog sina Eduarda koji nosi šešir s likom svog oca, a u pratećem tekstu stoji: "Ako postoji tema za rođendansku zabavu koja je kul kao ova, nisam upoznat s njom".

 

 

Osim rođendanskih paketa, prodavnica nudi širok asortiman proizvoda. Među njima su sveske koje koštaju 1.200 dinara, pivske čaše po ceni od 1.500 dinara, privezci za ključeve od 540 dinara i nalepnice od 205 dinara, a svi ovi proizvodi nose Bolsonarov prepoznatljivi slogan: "Brazil iznad svega! Bog iznad svega!"

Takođe, u ponudi je i kalendar od 14 stranica koji slavi "najvažnija dostignuća" Bolsonarovog turbulentnog mandata od 2019. do 2023. godine. Period njegovog predsednikovanja obeležile su razorne posledice pandemije kovida, sa preko 700.000 preminulih Brazilaca, povećanje seče šuma Amazona i pogoršanje reputacije Brazila u svetu.

Cena kalendara nedavno je snižena sa 1.300 dinara  na 1.000, a na njegovoj naslovnici piše: "Naš san je snažniji nego ikad!" Međutim, mnogi Brazilci izražavaju sumnje u tu tvrdnju.

Bolsonarov potez da otvori prodavnicu s tematskim proizvodima izazvao je različite reakcije. Njegove pristalice izražavaju oduševljenje ovom idejom i već rezervišu svoje rođendanske pakete, dok kritičari smatraju da je ovo tužan epilog političke karijere za koju se nadaju da je zauvek završena.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike