Skandal se raspiruje! Voditelj BBC slao preteće poruke još jednoj mladoj osobi

11.07.2023

18:55

0

Nakon što je osoba na društvenim mrežama naznačila mogućnost da javno otkrije identitet voditelja, primila je uvredljive i preteće poruke

Skandal se raspiruje! Voditelj BBC slao preteće poruke još jednoj mladoj osobi
BBC - Copyright Tanjug/AP Photo/Frank Augstein, File

BBC je danas objavio da je još jedna mlada osoba izjavila da se oseća ugroženo od strane jednog od glavnih voditelja te televizije, koji je prethodno bio optužen da je plaćao za seksualno eksplicitne fotografije tinejdžeru.

Osoba, koja je u ranim 20-im godinama, tvrdi da ju je voditelj prvi put kontaktirao preko aplikacije za upoznavanje i da je vršio pritisak na nju da se sastanu, ali da susret nikada nije ostvaren.

Nakon što je osoba na društvenim mrežama naznačila mogućnost da javno otkrije identitet voditelja, primila je uvredljive i preteće poruke pune psovki.

Ona je izjavila za BBC da su je ove pretnje uplašile i da i dalje živi u strahu.

Profimedia
 

BBC je kontaktirao voditelja direktno i putem njegovog advokata, ali nije dobio odgovor na najnovije optužbe.

U nedelju je televizija suspendovala neimenovanog voditelja koji se suočava s optužbama da je plaćao tinejdžeru više hiljada funti za seksualno eksplicitne fotografije.

Tim Dejvi, generalni direktor BBC-ja, izjavio je da kompanija ozbiljno shvata sve optužbe i da je u maju pokrenuta istraga nakon što je BBC saznao za njih.

Dejvi je priznao da je skandal očigledno naštetio reputaciji korporacije, nazivajući situaciju "neugodnom" za BBC. Takođe je saopštio da je interna istraga privremeno "pauzirana" dok policija, nakon jučerašnjeg sastanka sa Skotland Jardom, razmatra mogućnost postojanja zločina.

BBC je uspeo da proveri da su poruke poslate sa telefonskog broja koji pripada voditelju, a takođe su videli i objavu mlade osobe na internetu.

Tvrdnje o neimenovanom BBC voditelju prvi put su se pojavile u novinama Sun u petak uveče.

List je citirao majku koja je rekla da je njeno dete, koje sada ima 20 godina, iskoristilo novac plaćen za eksplicitne fotografije za finansiranje navikavanja na krek kokain i da se brine da bi moglo „umreti“.

Ove optužbe dodatno naglašavaju važnost suočavanja s pitanjima seksualnog zlostavljanja i iskorišćavanja moći u medijima i društvu uopšte. Istraga će biti ključna kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice i osigurala pravedna obrada ovog slučaja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike