Patrušev: NATO pojačava vojne pretnje Rusiji, pokušaji Zapada da poraze herojski ruski narod osuđeni su na neuspeh

06.07.2023

15:28

0

Naši neprijatelji povremeno pokušavaju da sprovedu planove da unište Rusiju, rekao je Patrušev

Patrušev: NATO pojačava vojne pretnje Rusiji, pokušaji Zapada da poraze herojski ruski narod osuđeni su na neuspeh
Nikolaj Patrušev - Copyright AP Photo/Pavel Golovkin

NATO pojačava vojne pretnje Rusiji, izjavio je danas sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

- Izgradnja vojne infrastrukture NATO u blizini ruskih granica, intenziviranje obaveštajnih aktivnosti, prisustvo taktičkog nuklearnog oružja u Evropi povećavaju vojne pretnje Rusiji - rekao je Patrušev u Krasnodaru na skupu o obezbeđenju nacionalne bezbednosti u regionima Južni federalni okrug.

On je kazao da je vežba NATO "Branilac Evrope" (Defender Europe), održana u junu ove godine, na kojoj su razrađeni planovi za prebacivanje snaga i sredstava duž celog istočnog krila, još jednom potvrdila agresivnost NATO.

Prema njegovim rečima, Rusija je vekovima morala da se bori i preduzima mere da održi nacionalne interese, da se zalaže za ruski svet.

AP Photo/Olivier Matthys
 

- Naši neprijatelji povremeno pokušavaju da sprovedu planove da unište Rusiju. Tako su 90-ih godina prošlog veka izazvali sukob na Severnom Kavkazu koristeći međunarodne terorističke organizacije. A sada smo ponovo prinuđeni da zaštitimo rusko stanovništvo, koje je završilo van granica Rusije i bilo podvrgnuto genocidu - istakao je Patrušev i povukao paralele sa borbom sovjetskog naroda protiv nacističkih osvajača.

- Naši preci, koji su pobedili fašizam u Velikom otadžbinskom ratu, koji je postao najkrvaviji u istoriji čovečanstva, zaveštali su: "Pamtite, kroz vekove, u godinama, sećajte se onih koji više nikada neće doći, budite dostojni sećanja na pale!" - prisetio se Patrušev.

Pokušaji Zapada da poraze herojski ruski narod osuđeni su na neuspeh, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije.

- Kroz kontrolisane medije Zapad nastavlja da širi rusofobiju. Treba napomenuti da diskriminacija ruskog stanovništva ima duboke istorijske korene - naveo je Patrušev.

Neće biti moguće obnoviti unipolarni svetski poredak zasnovan na pravilima koja diktiraju SAD, okupljanje Zapada pred "ruskom pretnjom" koja im je nametnuta je privremeno, rekao je sekretar Saveta bezbednosti Rusije.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike