Objavljene fotografije iz Prigožinove kuće: Nađeni oružje, malj, zlatne poluge, a svi su opčinjeni perikama koje je nosio šef Vagnera (FOTO)

06.07.2023

11:31

0

Raskošna rezidencija je bila puna stvari koje su iznenadile bezbednosne službe

Objavljene fotografije iz Prigožinove kuće: Nađeni oružje, malj, zlatne poluge, a svi su opčinjeni perikama koje je nosio šef Vagnera (FOTO)
Copyright Printscreen/Twitter/Oliver Alexander

Evgenije Prigožin, šef Vagner grupe, nije viđen otkako je bio primoran da napusti Rusiju i ode u Belorusiju posle pobune koju je predvodio prošlog meseca.

Za to vreme ruske bezbednosne službe upale su u palatu šefa privatne vojne grupe "Vagner" u Sankt Peterburgu, gde su, kako je saopšteno, pronašle oružje, municiju, zlatne poluge, plišanog aligatora i orman pun perika, prenosi Skaj njuz.

Ruski portal "Izvestija" objavio je u sredu fotografije i video-snimak racije u raskošnoj rezidenciji koju je Prigožin bio primoran da napusti, a na kojima se vidi da su pronađeni i lažni pasoši i uramljena fotografija koja navodno prikazuje odsečene glave Prigožinovih neprijatelja.

 

 

Između ostalog, na fotografijama se vide veliki klavir u podnožju spiralnog mermernog stepeništa, kao i spa centar i sauna i privatni zatvoreni bazen.

U sobi za bilijar pronađen je veliki malj sa natpisom "za upotrebu u važnim pregovorima", a u kući postoji i privatna soba za molitvu, u kojoj se nalazi više ikona Ruske pravoslavne crkve.

 

 

U rezidenciji su otkrivene i velike količine gotovine u različitim valutama, saopštio je FSB, kao i vojna uniforma sa oko 20-ak medalja.

Ubrzo po saopštenju FSB-a, internetom su počele da kruže fotografije koje su pronađene u njegovoj rezidenciji, a posebno popularne su postale one na kojima nosi perike i lažnu bradu, koje su razgalile korisnike društvenih mreža.

 

 

Prigožin je bio u Belorusiji od 24. juna nakon što je predvodio neuspelu pobunu protiv Kremlja u kojoj su njegovi pripadnici "Vagnera" krenuli ka Moskvi, a prema tvrdnjama predsednika Aleksandra Lukašenka trenutno se nalazi u Sankt Peterburgu.

 

 

Beloruski lider posredovao je u sporazumu prema kom je Prigožin, koji je nekada bio poznat kao "Putinov kuvar", prekinuo pobunu i otišao iz Rusije u Belorusiju.

Veliki broj pripadnika "Vagnera" priključio se ruskoj vojsci u okviru sporazuma.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike