Nemci i dalje Merkelovoj plaćaju frizerku: Mesečni troškovi bivše kancelarke iznose 66.000 evra

29.06.2023

15:58

0

Zaposlenima su upali u oči i visoki hotelski troškovi stilistkinje koja Merkelovu prati na njenim putovanjima

Nemci i dalje Merkelovoj plaćaju frizerku: Mesečni troškovi bivše kancelarke iznose 66.000 evra
Angela Merkel - Copyright Angela Merkel; Profimedia

Država bivšoj nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, pored kabineta i osoblja, i dalje plaća troškove šminkerke i frizerke koja je prati i na njenim putovanjima.

- Kancelarski kabinet bivšoj kancelarki Angeli Merkel plaća troškove profesionalne asistentkinje za šminku i frizuru i u slučajevima kada se radi o terminima koji nisu javni - preneo je "Tagesspiegel".

Kako se navodi, termini na kojima je prisutna i profesionalna stilistkinja povezani su sa obavezama koje proističu iz bivše funkcije nemačke kancelarke.

Prilikom obračunavanja troškova u kancelarskom kabinetu, zaposlenima su upali u oči i visoki hotelski troškovi stilistkinje koja Merkelovu prati na njenim putovanjima.

Angela Merkel AP Photo/Markus Schreiber
 

Rajner Holznagel, predsednik Udruženja nemačkih poreskih obveznika, organizacije koja prati i kritikuje bespotrebno trošenje javnih sredstava, smatra da frizerka ne spada u neophodne troškove.

- Građanima je teško objasniti zašto političarima moraju da plaćaju šminkerku i frizerku. Ovi troškovi moraju biti svedeni na minimum ili ih moraju pokriti sami političari - rekao je Holznagel. 

Mediji su nedavno objavili kako mesečni troškovi kabineta bivše kancelarke Angele Merkel iznose oko 66.000 evra.

Poslednjih godina se razvila rasprava o finansiranju kabineta bivših visokih zvaničnika, a bivšem kancelaru Gerhardu Šrederu je, zbog njegovog proruskog stava i odnosa s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, uskraćeno dalje finansiranje zbog "delovanja koje se protivi interesima SR Nemačke".

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike