Putin čestitao Erdoganu pobedu na predsedničkim izborima!

28.05.2023

22:27

0

Putin je istakao da Rusija veoma ceni lični doprinos Erdogana jačanju prijateljskih rusko-turskih odnosa

Putin čestitao Erdoganu pobedu na predsedničkim izborima!
Erdogan i Putin - Copyright Sergei Savostyanov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ruski predsednik Vladimir Putin, čestitao je Redžepu Tajipu Erdoganu na pobedi na predsedničkim izborima u Turskoj koji su održani danas, navodeći da je to dokaz da turski narod ceni Erdoganov nesebičan rad i nezavisnu spoljnu politiku.

"Izborna pobeda je prirodan rezultat vašeg nesebičnog rada kao šefa Republike Turske, jasan dokaz o podršci turskog naroda vašim naporima da ojačate državni suverenitet i vodite nezavisnu spoljnu politiku", rekao je Putin u poruci Erdoganu, saopštio je Kremlj.

Putin je istakao da Rusija veoma ceni lični doprinos Erdogana jačanju prijateljskih rusko-turskih odnosa i korisnoj saradnji dve zemlje u različitim oblastima, preneo je TASS.

Erdoganu su čestitali i zvaničnici drugih zemalja, uključujući predsednika Azerbejdžana i Uzbekistana, premijera Mađarske i Libana, emira Katara, kao i palestinskog Hamasa.  

TRT je javila da je, nakon obrade glasačkiһ listića iz 98,22 odsto glasačkiһ kutija, Erdogan dobio 52,12 odsto glasova, a njegov rival Kemal Kiličdaroglu 47,88 odsto. Izlaznost je bila 84,88 odsto.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike