Indijski zvaničnik isušio rezervoar brane da bi izvukao telefon koji mu je ispao! (FOTO)

27.05.2023

15:09

0

Pumpa je radila nekoliko dana, ispraznivši otprilike dva miliona litara vode

Indijski zvaničnik isušio rezervoar brane da bi izvukao telefon koji mu je ispao! (FOTO)
Copyright Printscreen Youtube/Fatty 19 Rider

Vladin zvaničnik u Indiji suspendovan je nakon što je naredio da se isuši rezervoar Kerkata kako bi se našao njegov telefon koji je upao u njega.

Bilo je potrebno tri dana da se ispumpaju milioni litara vode iz brane, nakon što je Raješ Višvas ispustio telefon dok je pravio selfi.

U vreme kada je pronađen uređaj je bio previše natopljen da bi mogao da radi.

Gospodin Višvas je tvrdio da sadrži osjetljive vladine podatke i da ih je potrebno pronaći, ali je na kraju optužen za zloupotrebu položaja.

Inspektor za hranu je u nedelju ispustio svoj Samsung telefon, vredan oko 1.200 dolara, kod brane Kerkata, u centralnoj indijskoj državi Čatisgar.

Nakon što lokalni ronioci nisu uspeli da ga pronađu, platio je donošenje dizel pumpe, rekao je Višvas u video-izjavi koju su citirali indijski mediji.

 

 

On je rekao da je imao usmenu dozvolu zvaničnika da ispusti "nešto vode u obližnji kanal", dodajući da je zvaničnik rekao da bi to "zapravo koristilo farmerima koji bi imali više vode".

Pumpa je radila nekoliko dana, ispraznivši otprilike dva miliona litara vode, što je dovoljno za navodnjavanje 6 kvadratnih kilometara poljoprivrednog zemljišta.

Njegova akcija je prekinuta kada je drugi zvaničnik, iz odeljenja za vodoprivredu, stigao nakon žalbe.

- Suspendovan je do istrage. Voda je neophodan resurs i ne može se trošiti na ovaj način - rekla je Prikanka Šukla, zvaničnik okruga Kanker.

Višvas je negirao da je zloupotrebio položa, ali njegovi postupci su izazvali kritike političara, a nacionalni potpredsednik državne opozicione stranke tvitovao je: „Dok ljudi zavise od cisterni za vodosnabdevanje u vrelim letima, zvaničnik ispumpava vodu koja je mogao da se iskoristi za navodnjavanje 600 hektara zemlje“.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike