Horor - u požaru u internatu 19 mrtvih! Učenica bila ljuta jer joj je oduzet telefon, pa usmrtila decu (FOTO)

24.05.2023

09:46

0

Horor - u požaru u internatu 19 mrtvih! Učenica bila ljuta jer joj je oduzet telefon, pa usmrtila decu (FOTO)
Copyright Tanjug/Guyana's Department of Public Information via AP Photo

Požar u školskom internatu u Gvajani, u kojem je poginulo 19 dece, podmetnula je učenica nakon što joj je domska uprava oduzela mobilni telefon, saopštila je policija.

Požar je zahvatio dom za učenike u okviru škole u Mahdiju, gradiću u centralnom delu južnoameričke države Gvajane u ponedeljak oko ponoći, a većina dece od kojih je najmlađe imalo pet godina, je preminulo na licu mesta, prenosi Rojters.

Učenica je osumnjičena da je podmetnula razorni požar jer su joj dežurni nastavnici oduzeli mobilni telefon, navodi se u jučerašnjem saopštenju policije.

Gradonačelnik Mahdija Dejvid Adams ranije je Rojtersu potvrdio navodnu umešanost učenice i saopštio da ona nije povređena u požaru.

 

On je dodao da ne može da potvrdi da li je učenica u pritvoru,a u saopštenju policije se ne pominje hapšenje, navodi britanska agencija.

Još skoro 30 druge dece je hospitalizovano zbog povreda zadobijenih u ovom požaru.

Specijalisti za opekotine, psihijatri i drugo medicinsko osoblje pružili su pomoć povređenoj deci i njihovim porodicama, saopštile su zdravstvene vlasti.

Predsednik Irfan Ali sastao se u ponedeljak sa roditeljima poginulih, nakon posete bolnici u Mahdiju i proglasio trodnevnu nacionalnu žalost.

 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike