Podmetnut požar u crkvi tokom božićne službe! Vernici se jedva spasili! (VIDEO)

28.12.2022

23:55

0

Policija sumnja da se muškarac nakon što je zapalio crkvu dovezao do imanja i zapalio postojeće objekte

Podmetnut požar u crkvi tokom božićne službe! Vernici se jedva spasili! (VIDEO)
Požar - Copyright RINA

Stariji muškarac, koji je kasnije pronađen mrtav, osumnjičen je da je zapalio crkvu u finskoj pokušavajući da spreči vernike da napuste crkvu.

Tokom proslave Božića, drvena crkva u finskom selu Rautjarvi u Južnoj Kareliji potpuno je uništena u požaru. Tada je u crkvi na Božićnoj službi bilo oko 30 ljudi. Prema finskom emiteru Ile, vatru je sa govornice primetio kapelan Timo Kalviainen. Primetio je dim u blizini glavnih vrata.

Iako su svi bezbedno izašli, izgleda da to nije bio plan osumnjičenog. Policija sumnja da je neko izlazna vrata crkve zavezao kanapimo  i zapalio crkvu. Požar je otkriven dovoljno rano da se  ljude iz crkve evakuišu.


Kasnije tog jutra, spasilačke službe su dobile upozorenje o još jednom požaru udaljenom 30 kilometara. Tu je na licu mesta porušena jedna kuća sa dvorišnim objektima. U krugu imanja pronađeno je telo muškarca koji je živeo u kući.

Policija sumnja da se muškarac nakon što je zapalio crkvu dovezao do imanja i zapalio postojeće objekte. Posle toga je umro. Ovo prenosi finska televizija Ile. Policija neće komentarisati uzrok smrti muškarca.

Iako policija sumnja na povezanost sa poginulim muškarcem, još istražuje požare.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: CNE/24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike