Princu Hariju odbijen zahtev za privatno obezbeđenje: Sud odlučio da mu ne dozvoli policijsku zaštitu

23.05.2023

17:40

0

Presuda je usledila nakon jednodnevnog sudskog ročišta u Londonu prošle nedelje

Princu Hariju odbijen zahtev za privatno obezbeđenje: Sud odlučio da mu ne dozvoli policijsku zaštitu
Copyright AP Photo/Kirsty Wigglesworth, File

Britanski princ Hari izgubio je pravni spor u kom je zahtevao da mu se dozvoli privatno plaćanje policijske zaštite, piše BBC.

Advokati vojvode od Saseksa želeli su sudsku reviziju odbijanja Harijeve ponude za plaćanje zaštite u Britaniji, nakon što su se njegovi bezbednosni protokoli promenili kada je princ prestao da bude aktivni član kraljevske porodice.

Sud je odbio Harijev zahtev, a advokati Ministarstva unutrašnjih poslova usprotivili su se ideji da se bogatim ljudima omogući "kupovina" policijskog obezbeđenja.

Ova presuda usledila je nakon jednodnevnog sudskog ročišta u Londonu prošle nedelje.

Nedavno su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa učestvovali u, kako je njihov portparol nazvao incident, "gotovo katastrofalnoj poteri automobilima" u koju su bili uključeni i paparaci u Njujorku.

Na Višem sudu u Londonu prošle nedelje advokati princa Harija osporili su odluku kojom se odbija njegovo privatno finansiranje policijske zaštite za njega i njegovu porodicu prilikom posete Velikoj Britaniji.

Kada je princ Hari 2020. odstupio sa funkcije „aktivnog člana kraljevske porodice“, automatski je ostao bez pristupa svom prethodnom nivou obezbeđenja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike