Princ Hari verovatno neće nikad dobiti državljanstvo SAD: Razlog je - droga!

07.04.2023

19:48

0

"Ako bi princ priznao bilo kom službeniku za imigraciju da je ranije koristio ilegalne droge, smatraće se da ne ispunjava uslove za dobijanje vize", ističu nadležni

Princ Hari verovatno neće nikad dobiti državljanstvo SAD: Razlog je - droga!
Princ Hari - Copyright Profimedia

Princ Hari možda nikada neće dobiti zelenu kartu i američko državljanstvo, a mogao bi da bude podvrgnut i lekarskom testu nakon priznanja da je uzimao razne droge, prenosi britanski tabloid San.

Vojvoda od Saseksa je ranije otkrio da je eksperimentisao sa kokainom, marihuanom, magičnim pečurkama i ajahuaskom - što je sve strogo kontrolisano i zabranjeno u Americi.

To je pokrenulo pitanja o tome kako mu je odobrena viza koju trenutno poseduje, najverovatnije privremena neimigrantska viza O-1, imajući u vidu da se kandidati prilikom apliciranja za vizu ispituju o korišćenju narkotika. 

Prema pisanju britanskog lista, to je takođe povod spekulacijama da princu Hariju možda neće biti dozvoljeno da dugoročno ostane u Sjedinjenim Američkim Državama, imajući u vidu stroga pravila protiv konzumacije droga.

"Hari verovatno nikada ne bi mogao da dobije zelenu kartu ili da postane američki državljanin ako formalno prizna da koristi kokain," objašnjava advokat Kejtlin Dejvis iz američke firme Dejvis Ligal (Davies Legal), specijalizovane za imigraciju. Kako je dodala, priznanja data u njegovoj autobiografskoj knjizi Sper ("Spare"), ili tokom TV intervjua, ne smatraju se "formalnim" jer nisu data pod zakletvom.

"Ako bi princ priznao bilo kom službeniku za imigraciju da je ranije koristio ilegalne droge, smatraće se da ne ispunjava uslove za dobijanje vize", upozorava Dejvis.

Kako podseća San, 2014. godine britanskoj TV kuvarici Najdželi Loson nije dozvoljeno da se ukrca na let od Hitroua do Los Anđelesa  četiri meseca nakon priznanja da je eksperimentisala sa narkoticima.

Pokojnoj pevačici Ejmi Vajnhaus takođe je bio odbijen ulazak u SAD kako bi prisustvovala dodeli Gremi nagrada 2008. godine, zbog priznanja o svojoj borbi sa zavisnošću od droge.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike