Muškarac ubio ženu jer je abortirala: Nije mogao da prestane da puca u nju! (VIDEO)

13.05.2023

10:58

0

U vreme pucnjave bio je optužen za napad na člana porodice

Muškarac ubio ženu jer je abortirala: Nije mogao da prestane da puca u nju! (VIDEO)
Ilustracija - Copyright Pixabay

Ženu iz Teksasa ubio je njen dečko nakon što je abortirala u drugoj državi, saopštila je policija Dalasa.

On je od petka je u zatvoru pod optužbom za ubistvo.

Teksas je zabranio abortus nakon otprilike šest nedelja trudnoće u septembru 2021, ali skoro svi abortusi su zabranjeni u Teksasu otkako je Roe protiv Vejda poništen prošlog leta, osim u slučajevima hitne medicinske pomoći.

Gabrijela Gonzales bila je sa svojim dečkom Haroldom Tompsonom (22) na parkingu u Dalasu u sredu kada je pokušao da je uguši, navodi se u zvaničnim papirima. Ona se vratila iz Kolorada prethodne noći.

- Veruje se da je osumnjičeni otac deteta i da nije želeo da ona abortira - navodi se.

U snimku nadzorne kamere sa parkinga vidi se da ga Gonzales "sleže ramenima", rekla je policija, i da zatim nastavljaju da hodaju. Tompson tada vadi pištolj i puca Gonzalesovoj u glavu. Ona pada na zemlju, a Tompson je zatim isplajuje još nekoliko hitaca u nju pre nego što pobegne.

Tompson je uhapšen kasnije u sredu i nalazi se u zatvoru okruga Dalas bez kaucije. Sudski spisi ne navode advokata koji bi mogao da govori u njegovo ime.

Sestra Gonzalesove bila je na licu mesta u trenutku ubistva i čula je pucnjavu, saopštila je policija. Drugi svedok je video kako Tompson pokušava da udavi Gonzalesovu, ali nije mogao da pozove policiju jer nije imao mobilni telefon.

U vreme pucnjave Tompson je bio optužen za napad na člana porodice, koji ga je optužio da ga je gušio u martu.

U izjavama pod zakletvom iz marta ne navodi se konkretno Gonzalesova kao osoba koja je napadnuta, ali kaže se da je žena rekla policiji da ju je Tompson „prebio više puta tokom cele njihove veze“ i da je rekao policiji da je žena u to vreme nosila njegovo dete.

Žena je „ponovila da se plaši osumnjičenog jer je pretio da će nauditi njenoj porodici i njenoj deci“, navodi se u izjavi pod zakletvom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike