Žena napisala knjigu o tugovanju zbog smrti muža, pa optužena za ubistvo: Sumnja se na trovanje, suprug preminuo od predoziranja drogom!

10.05.2023

08:42

0

Erik je verovao da je otrovan. Rekao je prijatelju da misli da žena pokušava da ga otruje - dodaje se u sudskim dokumentima

Žena napisala knjigu o tugovanju zbog smrti muža, pa optužena za ubistvo: Sumnja se na trovanje, suprug preminuo od predoziranja drogom!
Američlka policija - Copyright Profimedia

Amerikanka iz savezne države Juta, Kouri Ričins, majka troje dece, koja je napisala knjigu o tugovanju nakon iznenadne smrti svog muža Erika u martu 2022. godine, optužena je za njegovo ubistvo.

Ona je jedne večeri u martu pozvala policiju da kaže da je njen suprug "hladan kao led". Obavestila je policiju da je suprugu napravila koktel sa votkom "moskovska mazga", pre nego što ga je našla bez znakova života nekoliko časova kasnije, preneo je BBC.

Medicinski islednik je kasnije utvrdio da je Ričins umro od predoziranja drogom fentanil, pošto je u sebi imao pet puta veću dozu od one koju organizam može da podnese. Prema sudskim dokumentima, u periodu između decembra 2021. i februara 2022. godine, Kouri Ričins je slala poruke osobi koja je prethodno hapšena zbog droge, tražeći od njega recept za lek "za investitora koga bole leđa".

Ona je dobila tablete hidrokodina (poznat i kao vikodin), dodaje se u sudskom dokumentu, nakon čega je zatražila nešto jače, pa je pitala za fentanil. Tri dana nakon što je autorka knjige dobila drogu, sa mužem je bila na večeri na Dan zaljubljenih, a onda se on razboleo.

- Erik je verovao da je otrovan. Rekao je prijatelju da misli da žena pokušava da ga otruje - dodaje se u sudskim dokumentima.

Dve nedelje kasnije, ona je dobila još fentanila. Na kraju je 4. marta gospođa Ričins pozvala policiju usred noći i rekla da je pronašla muža bez znakova života. Optužnica protiv nje došla je dva meseca nakon što je napisala dečju slikovnicu "Da li si sa mnom?" kako bi pomogla deci da se nose sa smrću voljene osobe.

Rekla je radio stanici "KPCW" da je knjiga namenjena da pruži "mir" njoj i njenoj trojici sinova.

- Napisali smo knjigu i iskreno se nadamo da će dati utehu ne samo našoj porodici, već i drugim porodicama koje prolaze kroz istu stvar - istakla je ona prošlog meseca.

Posvetila je knjigu, kako je rekla, "njenom neverovatnom mužu i divnom ocu". Osim optužbe za ubistvo, gospođi Ričins se na teret stavlja da je imala narkoleptik GHB, poznatiji kao droga za silovanje, koja se nekad koristi i rekreativno.

Ročište za određivanje pritvora zakazano je za 19. maj.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike