Jutjuber koji je namerno srušio avion radi klikova mogao bi da završi u zatvoru na 20 godina (VIDEO)

12.05.2023

10:08

0

U sporazumu o priznanju krivice on je rekao da je snimio video zbog ugovora o sponzorstvu proizvoda

Jutjuber koji je namerno srušio avion radi klikova mogao bi da završi u zatvoru na 20 godina (VIDEO)
Trevor Džejkob - Copyright Printscreen Youtube/TrevorJacob

Jutjuber koji je namerno srušio avion radi pregleda izjasniće se krivim za ometanje savezne istrage nakon čišćenja mesta nesreće, kažu američki tužioci.

Trevor Džejkob (29) je objavio snimak pada aviona na Jutjubu u decembru 2021. godine, nagoveštavajući da je reč o nesreći. Do danas on ima preko 2,9 miliona pregleda.

U sporazumu o priznanju krivice on je rekao da je snimio video zbog ugovora o sponzorstvu proizvoda, a sada bi mogao da se suoči sa kaznom do 20 godina zatvora.

29-godišnji pilot i padobranac pristao je da prizna krivicu za jedno krivično delo uništavanja i prikrivanja sa namerom da se omete savezna istraga, saopštilo je američko ministarstvo pravde u četvrtak.

U novembru 2021. Džejkob je napustio aerodrom u Santa Barbari u Kaliforniji sa kamerama postavljenim u avion. Uz kamere Džejkob je sa sobom poneo padobran, kao i selfi štap.

On „nije nameravao da stigne na odredište, već je umesto toga planirao da se katapultira iz svoje letelice tokom leta i snimi sebe kako pada padobranom na zemlju i svoj avion kako se spušta i ruši“, saopštilo je američko tužilaštvo za centralni okrug Kalifornije.

Avion se srušio u šumi Los Padres 35 minuta nakon poletanja.

Neki gledaoci Jutjuba bili su skeptični prema nesreći, napominjući da je Džejkob nosio padobran i nije pokušao da bezbedno spusti avion.

On je nesreću prijavio Nacionalnom odboru za bezbednost saobraćaja, koji je rekao da je odgovoran za očuvanje olupine. Prema sporazumu o priznanju krivice, Džejkob je kasnije tvrdio da ne zna lokaciju pada.

To nije bilo tačno, jer se vratio helikopterom i uklonio olupinu koju je kasnije uništio, navodi se u saopštenju.

Očekuje se da će Džejkob  doći pred sud u narednim nedeljama.

Prošle godine mu je oduzeta pilotska dozvola.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike