"Ako ovo gledate - mrtav sam": Preminuo popularan jutjuber

01.07.2022

15:24

0

Prošle godine mu je dijagnostikovan rak

"Ako ovo gledate - mrtav sam": Preminuo popularan jutjuber
Ilustracija - Copyright Profimedia

Majnkraft jutjuber Tehnoblejd (Technoblade) preminuo je u 23. godini, potvrdila je njegova porodica u emotivnom oproštajnom videu objavljenom u njegovo ime.

U snimku pod naslovom "pozdrav štreberi" postavljenom na njegovom kanalu, otac ga naziva "najneverovatnijim klincem kakvog je neko mogao da poželi".

Američka internet ličnost stekla je slavu strimujući klipove na kojima igra popularnu video igricu Majnkraft. Prošle godine, Technobled je saopštio fanovima da ima rak.

Pre smrti, ostavio je oproštajnu poruku za sve svoje pratioce, koju je pročitao njegov otac:

- Zdravo svima, Tehnoblejd ovde. Ako ovo gledate - mrtav sam.

 

- Hvala svima što ste godinama podržavali moj sadržaj. Da imam još stotinu života, mislim da bih izabrao da budem Tehnoblejd svaki put, jer su to bile najsrećnije godine mog života - preneo je BBC njegovu poruku.

Mladić je u početku mislio da ga boli ruka, a nakon što mu je otekla, otišao je u bolnicu gde mu je dijagnostikovan rak. Uprkos hemoterapijama i zračenju, te operaciji, mladić nije uspeo da pobedi bolest.

Tehnoblejd je do kraja skrivao svoj identitet pa se o njemu vrlo malo zna. Njegov onlajn avatar je bila slika krunisane svinje.

Imao je 10,8 miliona pretplatnika na svom YouTube kanalu, gde u njegovoj biografiji piše: "Previše igram video igrice. Možda nisam najbolji, ali imam vruće laktove."

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: bbc.com

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike