Ugrozio sopstveni život zbog popularnosti: Jutjuber optužen da je namerno oborio avion zbog broja pregleda (VIDEO)

21.01.2022

11:26

0

Za kratko vreme video je imao više od 5.000 komentara, ali su oni ubrzo isključeni

Ugrozio sopstveni život zbog popularnosti: Jutjuber optužen da je namerno oborio avion zbog broja pregleda (VIDEO)
jutjuber - Copyright Printscreen Youtube/TrevorJacob

Bivši olimpijski snouborder i jutjuber optužen je da je namerno srušio svoj avion kako bi imao što veći broj pregleda na Jutjubu, a američka Savezna uprava za vazduhoplovstvo (FAA) otvorila je istragu.

Čim je Trevor Džejkob objavio snimak na Jutjubu, korisnici ove platforme počeli su da ga kritikuju, tvrdeći da avion nije sam od sebe počeo da pada. U njemu on iskače padobranom iz aviona Taylorcraft BL64 i snima ga kako pada u brda Nacionalne šume Los Padres u blizini Kujame u Kaliforniji.

On je navodno nameravao da leti od Santa Barbare do Mamot Lejksa, kako bi tamo paraglajdovao i snoubordovao, a hteo je i da tokom leta prospe pepeo svog prijatelja koji je poginuo nekoliko godina ranije.

Međutim, Džejkob je spustio nos letelice i tako je osudio da se zakuca u zemlju.

Za to vreme on je iskočio iz aviona sa padobranom.

Snimak je od trenutka objavljivanja na Jutjubu privukao veliku pažnju na platformi, a oni koji se razumeju u vazduhoplovstvo odmah su ga napali.

Za kratko vreme video je imao više od 5.000 komentara, ali su oni ubrzo isključeni. Tada su ljudi počeli da prave sopstvene snimke u kojima su ukazivali na nepravilnosti u Džejkobovom originalnom snimku, koji mu je doneo više od milion i 140.000 pregleda za manje od mesec dana.

Nakon prašine koja se podigla u sve se uključila i američka Savezna uprava za vazduhoplovstvo, koja je pokrenula istragu.

Poznato je da je FAA temeljna kada su ovakve istrage u pitanju i često je potrebno godinu i više dana da se napravi kompletan izveštaj.

Sada ostaje da vidimo da li će Džejkob biti krivično gonjen zbog nesreće ili će mu samo biti oduzeta pilotska dozvola ukoliko se utvrdi da je avion oboren namerno.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike