Kimova sestra ne štedi reči za Bajdena: On je starac bez budućnosti

01.05.2023

11:51

0

Autor: N.P.

Kim Jo Džong je poznata po oštrim izjavama na račun stranih lidera

Kimova sestra ne štedi reči za Bajdena: On je starac bez budućnosti
Kim Jo Džong - Copyright AP/KCNA via KNS

Kim Jo Džong, sestra severnokorejskog vođe, kritikovala je američkog predsednika Džoa Bajdena nazvavši ga "starcem bez budućnosti".

Tenzije između Severne Koreje i SAD su uvek velike, a nedavna poseta južnokorejskog lidera, Jun Suk Jeola Vašingtonu, samo je dodatno razbesnela Pjongjang.

SAD su najavile da će Južnoj Koreji omogućiti bolji uvid u svoju nuklearnu doktrinu u slučaju bilo kakvog sukoba sa Severnom Korejom, koja neprekidno uvećava svoj arsenal taktičkog raketnog naoružanja.

AP Photo/Susan Walsh
Jun Suk Jeol je posetio Belu kuću

Seul je obećao da neće pokretati sopstveni program nuklearnog naoružanja.

Sestra Kim Džong Una, koja služi kao jedna od vodećih zvaničnika zaduženih za spoljnu politiku, navela je da su zajedničke akcije SAD i Južne Koreje neprijateljske i agresivne.

Bajdena je nazvala "neodgovorno hrabrim".

- Nedavna poseta južnokorejskog predsednika Jun Suk Jeola Vašingtonu je bila prilika za mnogo bolje razumevanje uzroka narušavanja mira i bezbednosti na Korejskom poluostrvu i u regionu. Što je više neprijatelja usmereno na održavanje nuklearnih vojnih vožbi i što više nuklearnog oružja budu postavljali u blizini Korejskog poluostrva, to je jače naše pravo na samoodbranu - poručila je.

Kim Jo Džong se osvrnula i Bajdenovo saopštenje da će SAD nuklearne projektile postaviti u blizini obala Južne Koreje.

- Ne možemo da ne obratimo pažnju na činjenicu da je šef neprijateljske države zvanično i lično iskoristio izraz "kraj režima" pred očima celog sveta. Da li to da posmatramo samo kao odraz njegove senilnosti - rekla je.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike