Novi gaf američkog predsednika: Bajden nije mogao da se seti koju zemlju je poslednju posetio, podsetilo ga dete (VIDEO)

28.04.2023

13:34

0

Iako je tvrdio da je ponosan na svoje irsko poreklo, ova država mu je isparila iz sećanja veoma brzo

Novi gaf američkog predsednika: Bajden nije mogao da se seti koju zemlju je poslednju posetio, podsetilo ga dete (VIDEO)
Copyright AP Photo/Evan Vucci

Američki predsednik Džozef Bajden, koji je pre dva dana ponovo uhvaćen sa puškicama, dokazao je da su mu one više nego potrebne ne samo kad odgovara na pitanja odraslih, nego i kad razgovara sa decom.

Osamdesetogodišnji lider imao je poteškoće kada je trebalo da se seti svoje nedavne državne posete Irskoj dok su ga deca u četvrtak ispitivala tokom događaja „Odvedi dete na posao“ u Beloj kući.

- Poslednja zemlja u koju sam putovao, pokušavam da se setim poslednje u kojoj sam bio - zamislio se Bajden obraćajući se deci zaposlenih u administraciji i članovima medija.

- Do sada sam bio... sastao sam se sa 89 šefova država. Pa, uh, pokušavam da se setim gde sam bio poslednji put, teško je pratiti - dodao je on.

- Irska - uzviknulo je dete, podstičući Bajdenovo sećanje.

- Da, u pravu si, Irska. Eto gde sam bio. Kako si to znao - odgovorio je predsednik SAD, koji je u više navrata tvrdio da je ponosan na svoje irskro nasleđe da sada ne bi mogao ni da se seti posete ovoj zemlji koja se odigrala pre samo 15 dana, 12. i 13. aprila.

 

 

Ovo je bio samo jedan u nizu Bajdenovih gafova u javnosti, a njegova zaboravnost prestala je da čudi i počela je da zabrinjava Amerikance koji treba da izaberu novog predsednika ili da se odluče da zadrže starog.

Američki lider je takođe nabrojao imena svojih imena unuka - Naomi (29), Finegan (23), Mejsi (22), Natali (18), Robert Hunter Bajden II (17) i Bo Mlađi (2), ali je zaboravio da pomene Nejvi Džoan Roberts, nepriznato četvorogodišnju ćerku Hantera i Lunden Roberts, bivše striptizete.

Sudija u Arkanzasu presudio je u ponedeljak da Hanter (53), koji se klonio postupka u slučaju izdržavanja deteta u koji je uključeno njegovo dete sa Lunden, mora da prisustvuje svim sudskim ročištima ubuduće.

Predsedavajući Odbora za nadzor Predstavničkog doma Džejms Komer sugerisao je prošle nedelje da je novac od Hanterovih stranih poslova, koji su koristili drugim članovima porodice, možda otišao nekim od predsednikovih nećaka ili unuka.

Roberts je tužila Hantera očekujući da će izdržavati dete, ali proces su usporila pitanja o finansijskim podacima na njegovom laptopu.

DNK test po nalogu suda pokazao je u novembru 2019. da je Hanter Nejvin otac.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike