Tramp: Bajdenov reizbor mogao bi da dovede do trećeg svetskog rata

25.04.2023

15:48

0

Tramp je ocenio da je Bajdenova neuspešna spoljna politika pojačala globalne tenzije i razgovore o nuklearnom oružju

Tramp: Bajdenov reizbor mogao bi da dovede do trećeg svetskog rata
Donald Tramp - Copyright AP Photo/Alex Brandon

Bivši predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da bi se reizbor aktuelnog američkog lidera Džozefa Bajdena mogao loše završiti, možda čak i trećim svetskim ratom, istovremeno izrazivši uverenje da Bajden neće osvojiti još jedan mandat. 

- Mislim da može da se desi nešto loše. Ova zemlja ima problema, završićemo sa trećim svetskim ratom. Oni pričaju o nuklearnom oružju, a mi imamo osobu koja ne razume šta se dešava. Ukrajina i Rusija se bore i mi smo uvučeni u to. To će biti katastrofa - izjavio je Tramp.

On je ocenio da je Bajdenova neuspešna spoljna politika pojačala globalne tenzije i razgovore o nuklearnom oružju.

AP Photo/Andrew Harnik
Džo Bajden

- Imate Kinu sa Tajvanom - nikada nisu razgovarali na ovaj način kada sam ja bio predsednik jer su znali su da ne mogu tako da razgovaraju. Postojalo je nula šanse da bi Ukrajina i Rusija radile ono što rade upravo sada - istakao je Tramp i dodao da je imao dobre odnose sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom koji, kako je ocenio, to nikada ne bi uradio. 

Prema njegovim rečima, bezuslovno povlačenje američkih trupa iz Avganistana ukazalo je na slabost Amerike.

- Mislim da je to bio najsramotniji trenutak u istoriji naše zemlje i niko nikada nije video ništa slično. Kada Putin pogleda to, kao i svi oni, i predsednik Si, Kim Džong Un, kada pogledaju šta se dešava u Iranu, oni vide slabost - smatra bivši predsednik SAD-a.

Tramp je ukazao na Bajdenove kognitivne poteškoće i rekao da veruje da najstariji predsednik u istoriji neće osvojiti novi mandat na opštim izborima 2024. godine.

On je naveo da mu je teško da poveruje u Bajdenovu kandidaturu, kritikujući ga što je to najavio putem snimka, umesto da se uživo obrati naciji.  
 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike