Policija proverava grobove u Keniji zbog sumnje u kultno samoubistvo: Verovali da će otići u raj ako umru od gladi!

21.04.2023

22:00

0

Vođa crkve Pol Makenzi uhapšen je nakon dojave o sumnji da postoje plitki grobovi koji pripadaju najmanje 31 Makenzijevom sledbeniku

Policija proverava grobove u Keniji zbog sumnje u kultno samoubistvo: Verovali da će otići u raj ako umru od gladi!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Kenijska policija počela je danas ekshumaciju ostataka iz više od 10 grobova na istoku zemlje, zbog sumnje da se radilo o sledbenicima hrišćanskog kulta koji su verovali da će otići u raj ako umru od gladi.

S tim u vezi, istražitelji iz odeljenja za ubistva u četvrtak su obeležili delove zemlje u šumi Šakahola u okrugu Kilifi, u blizini lokacije gde je policija prošle nedelje spasila 15 članova "Međunarodne crkve dobre vesti", preneo je Rojters.

Vođa crkve Pol Makenzi uhapšen je nakon dojave o sumnji da postoje plitki grobovi koji pripadaju najmanje 31 Makenzijevom sledbeniku. Policija je saopštila da su 15 spasenih vernika bili rešeni da umre od gladi kako bi mogli da upoznaju svog tvorca.

Četvorica su umrla pre nego što su stigli u bolnicu. Bivši član crkveTitus Katana pomogao je policiji da identifikuje grobove.

- Pokazali smo grobove policiji, a osim toga, spasili smo život ženi kojoj je bilo preostalo samo nekoliko sati, inače bi i ona bila mrtva - navodi Katana.

Upravnica dečjeg doma Helen Mikali, koja je takođe pomagala istražiteljima, rekla je da je posetila nekoliko obližnjih sela u kojima su nestali roditelji i deca.

- Lično sam obišla oko 18 dečjih grobova - rekla je Mikali, ali nije navela kako je znala da se u grobovima nalaze posmrtni ostaci dece.

Prošlog meseca policija je uhapsila i kasnije pustila Mekenzija, jer je ohrabrivao roditelje dvaju dečaka da teraju svoju decu da gladuju do smrti.

Tokom pojavljivanja pred sudom u tom slučaju, on je rekao da su neki događaji nehotično doveli do smrti dvojice dečaka, dodajući da je bio meta neprijateljske propagande nekih od bivših kolega.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike