Zastrašujući kult sudnjeg dana: Članovi lomili sebi noge kako bi dokazali lojalnost vođi, ni deca nisu bila pošteđena monstruoznosti

30.11.2021

08:26

0

Jeziva priča o Roku Teriju, koji je ubedio svoje sledbenike da poseduje "božanske" moći, kao i sposobnost vaskrsnuća, da bi ih kasnije mučio i kažnjavao na najbrutalnije načine

Zastrašujući kult sudnjeg dana: Članovi lomili sebi noge kako bi dokazali lojalnost vođi, ni deca nisu bila pošteđena monstruoznosti
sekta candles-g9b31bc42b_1920 - Copyright Pixabay

Rok Terijo iz Kanade imao je misiju da spasi sebe i svoje sledbenike od nadolazeće apokalipse. Bio je ubeđen da će doći do rata između dobra i zla i da će to doneti smak sveta. 

Terijo je bio harizmatičan čovek i dobar u ubeđivanju ljudi da izvrše njegove naredbe. Tako je ubedio devet žena i dva muškarca da napuste svoje poslove i formiraju grupu pod nazivom "Brdski dečiji mravi", a ime je nastalo zbog marljivog rada sledbenika koji su ga podsetili na mrave. 

Godine 1977. Terijo i njegovi sledbenici formirali su komunu koja se zalagala za jednakost i jednistvo. Međutim, kao i sa svakim kultom, dobra vremena su se brzo završila. 

Naime, on je zabranio svojim sledbenicima da kontaktiraju svoje porodice, a pravila su vremnom postajala sve stroža do te mere da je sledbenicima bilo zabranjeno da razgovaraju jedni sa drugima bez njegovog prisustva. 

Život u sekti počeo je da se pretvara u noćnu moru. Ako bi neko želeo da je napusti, Terijo bi pobesneo, udarao bi ih čekićem, okačio bi ih za plafon, čupao bi im svaku dlaku pojedinačno ili bi vršio nuždu po njima.  

Počeo je sve više da veruje u svoje "božanske" moći, čak se više nije zvao Rok, već Mojsije Terijo. Godine 1979. bio je ubeđen da će doći do smaka sveta i zbog toga je celu komunu oterao u kanadsku divljinu.

Međutim, 1979. godina je prošla, a apokalipsa se nije dogodila. Prema Teriju, do smaka sveta nije došlo jer se "božiji svet i naš kreću u različitim vremenskim zonama". 

Proširenje

Terijo je želeo da proširi svoju komunu, što je i uradio. Naime, oženio se svim ženama unutar komune i oplodio ih, da bi na kraju imao 20 dece sa devet različitih žena. 

Kako je vreme prolazilo, kazne su bile sve brutalnije. Godine 1981. kastrirao je svog dvogodišnjeg sina jer je imao poteškoća sa mokrenjem. Kako dečak nije prestajao da plače, Terijo je naredio jednom od svojih sledbenika da ga prebije, a dečak je na kraju preminuo od zadobijenih povreda. U pokušaju da prikrije njegovu smrt, komuna je zapalila detetovo telo. 

Terijo je postajao sve više paranoičan jer su njegovi sledbenici razmišljali o begu. Na početku ih je kažnjavao tako što bi ih udarao kaišem, a kasnije je prešao na čekić i ravnu stranu sekire. 

Naterao je svoje sledbenike da dokažu svoju lojalnost tako što bi lomili sopstvene noge maljem. Osim toga, morali su da sede na upaljenim pećima, pucaju jedni drugima u rame, mažu jedni druge fekalijama i odsecaju jedni drugima prste na nogama. 

Počeo je seksualno da zlostavlja svoje sledbenike i terao ih je da jedu sopstveni izmet. Čak ni deca nisu bila izuzeta od nasilja i seksualnog zlostavljanja. 

Deca bi bila skidana i bičevana, a ako bi se neko loše ponašao, Terijo bi ga zavezao za drvo i terao drugu decu da ga gađaju kamenjem. 

Nemilosrdni "doktor"

Terijo je verovao da je lekar i da može da leči svoje sledbenike. 

U septembru 1988. godine jedna od njegovih sledbenica požalila se na bol u stomaku. Terijo joj je naredio da legne na kuhinjski sto i skinuo je golu. 

Zatim ju je udario u stomak, gurnuo plastičnu cev u rektum i uradio klistir uz pomoć masilnovog ulja. Potom je napravio rez na stomaku i golim rukama izvukao deo njenog creva, jedan komad je isekao, a ostatak vratio u stomak i ušio. 

Nesrećna žena je ostala živa i u agoniji do sledećeg dana, kada je konačno umrla, najverovatnije zato što su joj probavne hemikalije curile u stomaku. 

Terijo je otišo korak dalje. Tvrdio je da ima sposobnost da vaskrsne osobu, zbog čega je naredio svojim sledbenicima da uklone njenu matericu i odseku delove njene lobanje kako bi mogao da ejakulira u njen mozak i tako je vrati u život. 

Ona, naravno, nije vaskrsla, nakon čega je usledilo novo naređenje. Sledbenici su zakopali telo na teritoriji komune, ali je on pre toga uklonio jedno od njenih rebara i držao ga u kožnoj futroli oko svog vrata. 

Iste godine još jedan ženski član komune požalio se da ga boli zub. Terijo je uzeo klešta i iščupao joj nekoliko zuba. Druga sledbenica se požalila na ukočenost u ruci, nakon čega je on odlučio da treba da joj se amputira ruka.

Beg 

U avgustu 1989. godine žena kojoj je odsekao ruku uspela je da pobegne iz komune. Stopirala je do bolnice u Torontu i otkrila šta se dešava u njihovoj zajednici. 

Policija je uhapsila Terija, nakon čega je osuđen na doživotni zatvor zbog nanošenja teških telesnih povreda i drugostepenog ubistva. 

Roka Terija 2011. godine nožem je izbo cimer iz ćelije, nakon čega je preminuo u 63. godini.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike