Medvedev očitao bukvicu nemačkom ministru: "Nemac koji želi da napadne Rusiju mora da bude spreman na našu paradu u Berlinu"

21.04.2023

18:15

0

Nemački ministar odbrane Boris Pistorijus nazvao je ograničene udare Oružanih snaga Ukrajine na rusku teritoriju prihvatljivom taktikom

Medvedev očitao bukvicu nemačkom ministru: "Nemac koji želi da napadne Rusiju mora da bude spreman na našu paradu u Berlinu"
Dmitrij Medvedev - Copyright Profimedia

Nemac koji želi napad na Rusiju treba da bude spreman za rusku paradu u Berlinu, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev, komentarišući reči nemačkog ministra odbrane Borisa Pistorijusa, koji je rekao da su napadi ukrajinske vojske na teritoriju Rusije prihvatljiva taktika. 

- Ministar odbrane Nemačke je, bez razmišljanja, izbrbljao nešto o vojnim operacijama na našoj teritoriji. Nesumnjivo je da zavidan na slavi vojskovođama Trećeg rajha, a u stvari bi trebalo da se seti istorije - napisao je Medvedev na Tviteru.

 

 

Nemački ministar odbrane Boris Pistorijus nazvao je ograničene udare Oružanih snaga Ukrajine na rusku teritoriju prihvatljivom taktikom, piše list "Frankfurter algemajne cajtung".

- Sve dok nema napada na gradove, civile i civilne objekte, moramo da prihvatamo to kao neophodno. Ne treba to da im predstavlja zadovoljstvo, već da na primer, tako preseku puteve snabdevanja - rekao je ministar, uprkos činjenici da su napadi ukrajinske vojske usmereni na ruske civile.

Zapad treba da zna kako se odvija sukob dok donosi rešenja o snabdevanju Kijeva oružjem, nastavio je nemački ministar odbrane.

Foto: Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader
 

- Ako Ukrajina traži određene vrste bombi koje su zabranjene širom sveta, onda moramo da kažemo ne - objasnio je on i dodao da postoje crvene linije u snabdevanju oružjem, misleći na savremene borbene avione i kasetnu municiju.

U američkoj vazduhoplovnoj bazi Ramštajn u Nemačkoj danas se održava novi sastanak Kontakt grupe za podršku Ukrajini, gde će se razgovarati o daljoj vojnoj podršci Ukrajini.

Oružane snage Ukrajine gotovo neprestano granatiraju ruske pogranične teritorije, napadaju iz dronova i organizuju sabotaže. Cilj su stambena naselja, a ovi napadi neretko dovode do smrti i ranjavanja civila.

 

Britanija će biti naš večiti neprijatelj dok im ostrvo ne potone!

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev rekao je danas da je London istorijski ispoljavao i nastaviće da ispoljava neprijateljstvo prema Moskvi.

- Britanija je uvek bila, a i sada je, naš večiti neprijatelj. Bar će tako biti dok njihovo arogantno, odvratno vlažno ostrvo ne potone u morski ambis od talasa koji će pokrenuti najsavremeniji ruski sistem naoružanja - naveo je Medvedev na Telegramu.

Kako navodi TASS, Medvedev je komentarisao najnovije sankcije Velike Britanije protiv pet osoba umešanih u istragu protiv zatvorenog ruskog opozicionara Vladimira Kara-Murze, koji je označen kao strani agent u Rusiji.

Moskovski gradski sud osudio je prošle nedelje Kara-Murzu na 25 godina zatvora zbog izdaje i širenja lažih vesti o ruskoj vojsci.

Pored toga, on je kažnjen sa 400.000 rubalja i zabranom da se bavi novinarstvom na sedam godina.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike