Kremlj reagovao na insistiranje na članstvu Ukrajine u NATO-u: To je agresivni blok koji nasrće na bezbednost Rusije

21.04.2023

15:41

0

Izjava generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga nije se dopala Moskvi

Kremlj reagovao na insistiranje na članstvu Ukrajine u NATO-u: To je agresivni blok koji nasrće na bezbednost Rusije
Dmitrij Peskov - Copyright Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

NATO je agresivni blok koji nastavlja politiku uvlačenja Ukrajine u vojni savez, a Rusiju smatra protivnikom i nasrće na njenu bezbednost, što su postupci Alijanse koji pokazuju da je bila ispravna odluka o pokretanju specijalne vojne operacije, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- NATO nastavlja da pokazuje svoju agresivnu prirodu o kojoj smo i ranije govorili, još pre početka specijalne vojne operacije. NATO očigledno nastavlja svoju politiku uvlačenja Ukrajine u Alijansu - ocenio je Peskov.

Predstavnik Kremlja je podsetio da je o toj potencijalnoj pretnji govorio i ruski predsednik Vladimir Putin mnogo pre početka specijalne vojne operacije u Ukrajini.

- Sve to još jednom pokazuje svima koji bar malo misle svojom glavom da je ispravna odluka predsednika da pokrene tu operaciju, polazeći od interesa Rusije i potrebe da se osigura njena bezbednost. Imamo posla sa agresivnim blokom koji na našu zemlju gleda kao na protivnika i koji nasrće na bezbednost naše zemlje - istakao je Peskov.

Govoreći o specijalnoj vojnoj operaciji, on je ponovio da se u Kremlju ne razgovara o novom talasu mobilizacije.

AP Photo/Virginia Mayo
Jens Stoltenberg

Peskov je ovim rečima reagovao na izjavu generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga koji je danas tvrdio da su se sve zemlje članice saglasile da će Ukrajina na kraju postati članica Alijanse, ali da je sada glavni fokus da se obezbedi da Kijev pobedi Rusiju.

Govoreći uoči sastanka kontakt-grupe za pomć Ukrajini u vazduhoplovnoj bazi Ramštajn u Nemačkoj, Stoltenberg je naglasio da, kada se rat u Ukrajini završi, Kijev mora da ima snage za odvraćanje da bi se sprečili novi napadi, preneo je Rojters.

Lideri odbrane NATO-a i partnerskih zemalja okupili su se danas u Ramštajnu da bi obezbedili dalju vojnu pomoć Ukrajini.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike