Koliko je Tramp zaradio otkad nije predsednik SAD? Podneo detaljan finansijski izveštaj

15.04.2023

15:08

0

Od kandidata za lidera Amerike ne traži se da prijavljuju tačne iznose ostvarene zarade u dolarima, već da otkriju svoju zaradu i imovinu u širokom rasponu

Koliko je Tramp zaradio otkad nije predsednik SAD? Podneo detaljan finansijski izveštaj
Copyright Profimedia

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp podneo je lični finansijski izveštaj, otkrivajući prvi uvid u svoju zaradu otkako je napustio Belu kuću.

Tramp je u petak podneo finansijski izveštaj na 101 stranici Federalnoj izbornoj komisiji (FEC) jer se kandidovao za predsedničku nominaciju republikanaca za izbore 2024. godine, objavio je sajt „Hil".

Od kandidata se ne traži da prijavljuju tačne iznose ostvarene zarade u dolarima, već da otkriju svoju zaradu i imovinu u širokom rasponu.

Tramp je naveo da je zaradio više od pet miliona dolara od održanih govora i da je zaradio između 100.000 i milion dolara od kompanije CIC Digital koja je prodavala njegove digitalne slike. Tramp je takođe prijavio više od pet miliona dolara honorara od firme DT Marks Oman sa kojom je poslovao.

Bivši predsednik je objavio da je vrednost kompanije „Tramp media & tehnolodži", koja je povezana sa platformom društvenih medija „Trut sošl", procenjena na između pet miliona i 25 miliona dolara, iako je prijavio da zarađuje manje od 201 dolara od te kompanije.

Profimedia
 

U Trampovom izveštaju je takođe navedeno da je od svojih memoara pod nazivom „Umetnost dogovora“ zaradio između 100.000 i milion dolara.

U celini, dokument ukazuje da su Trampova poslovna sredstva procenjena na najmanje 1,2 milijarde dolara, navodi Blumberg njuz.

FEC zahteva od kandidata da podnesu lične finansijske podatke u roku od 30 dana od pokretanja svojih kampanja.

Tramp je zvanično proglasio svoju kandidaturu u novembru, a njegovi advokati su tražili dva odvojena produženja od 45 dana, kojima je rok za podnošenje podataka produžen do 15. marta.

AP Photo/Alex Brandon
 

FEC je tada saopštio da će se Tramp suočiti sa kaznom od 200 dolara ako izveštaj bude podnet više od 30 dana kasnije.

Komisija Predstavničkog doma objavila je krajem prošle godine poslovne i pojedinačne poreske prijave Trampa za šest godina.

Te prijave su pokazale da Tramp zarađuje uglavnom od investicija i plaćanja kamata, a ne od poslova sa nekretninama.

Trampova preduzeća su takođe bila upletena u pravne postupke u Njujorku. 

Trampova kompanija kažnjena je u januaru sa 1,6 miliona dolara nakon što ju je porota osudila za 17 kršenja poreskih zakona, uključujući falsifikovanje poslovnih knjiga.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike