Princ Hari i Megan nisu odlučili da li će prisustvovati krunisanju kralja Čarlsa: Čekaju da vide kako će se poneti prema njima

15.02.2023

16:30

0

Smatra se da problematični sin želi da se sastane sa svojim ocem i bratom pre nego što odleti u Veliku Britaniju

Princ Hari i Megan nisu odlučili da li će prisustvovati krunisanju kralja Čarlsa: Čekaju da vide kako će se poneti prema njima
Megan Markl i princ Hari - Copyright Profimedia

Britanski princ Hari i njegova supruga Megan Markl još nisu odlučili da li će prisustvovati krunisanju kralja Čarlsa III, otkrili su izvori bliski paru.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa biće da budu deo kongregacije od 2.000 ljudi u Vestminsterskoj opatiji 6. maja. Uprkos tome što je kraljev sin ostaje peti u redu za tron, Hari neće imati nikakvu posebnu ulogu ako se bude pojavio.

Kako piše britanski portal Miror, ni kralj ni princ Vilijam nisu direktno razgovarali sa Harijem i Megan o njihovom prisustvu na događaju.

Smatra se da Hari (38) želi da se sastane sa svojim ocem i bratom pre nego što odleti u Veliku Britaniju iz porodične kuće u Kaliforniji.

- Hari je bio vrlo jasan i njegova pozicija se nije promenila - neće doći ako bude smatrao da će atmosfera biti toksična kao što je bila tokom kraljičinog platinastog jubileja i sahrane. Rekao je da želi da se pomiri sa svojom porodicom i da je sad odluka na njima, ali do sada se ništa nije promenilo - kazao je izvor blizak princu Hariju za pomenuti medij.

AP Photo/Seth Wenig
 

Smatra se da kraljevska porodica „u potpunosti očekuje“ Harija i Megan uprkos tome što su besni zbog onoga što je izneto u njegovim memoarima pod nazivom „Rezervni" („Spare").

Međutim, Saseksi neće biti pozvani da se pojave na balkonu Bakingemske palate.

Vladini savetnici takođe pripremaju planove u slučaju da Hari odluči da prisustvuje krunisanju.

Jedan scenario je da bi Hari mogao sam doći na događaj, dok bi Megan ostala kod kuće u Kaliforniji. Četvrti rođendan njihovog sina Arčija takođe je 6. maja.

Međutim, neimenovani izvor tvrdi da se neće razdvajati šta god da na kraju odluče.

- Šta god da urade, to će najverovatnije uraditi kao porodica - istakao je on.

Hannah Mckay/Pool Photo via AP
 

U intervjuu koji je prošlog meseca dao za ITV Hari je pričao o krunisanju, rekavši da se „mnogo toga može dogoditi između sada i tada", kao i da je „lopta je u njihovom polju".

- Ima mnogo toga o čemu treba razgovarati i zaista se nadam da su voljni da sednu i razgovaraju o tome - kazao je odmetnuti princ.

Pozivnice za krunisanje još nisu poslate, iako su izvori iz Palate nagovestili da će gosti početi da ih dobijaju u narednih nekoliko dana.

Ovog puta raspoloživo je samo 2.000 mesta, u poređenju sa 8.000 za krunisanje kraljice Elizabete II 1953. godine.

Kancelarija vojvode i vojvotkinje od Saseksa nije odgovorila na zahteve za komentar ovim povodom.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike